Explorem el plat
Activitat a l'aula sobre alimentació saludable i sostenible

- Tema:
- Cambio climático, Medio ambiente, Educación ambiental, Residuos, Sostenibilidad, Agricultura, Aliment, Consumo, Malbaratament, Sistema alimentario
- Tipo:
-
Actividad en el aula
- Público:
- Formació reglada
- Cuándo:
- Del al (Guardar)
- Promotores:
-
Àrea Metropolitana de Barcelona
- Programa:
-
Compartim un futur / Compartamos un futuro
Adaptado a movilidad reducida
Descripción
Aquesta activitat convida els alumnes a convertir-se en exploradors del seu plat. Mitjançant dinàmiques visuals, jocs interactius i activitats pràctiques, investigaran l’origen dels aliments que consumeixen, els seus beneficis per a la salut i l’impacte ambiental de les seves decisions alimentàries.
Aprendran a identificar els diferents tipus d’aliments, a llegir etiquetes, a calcular la petjada ecològica i a detectar l’efecte dels aliments ultraprocessats. Reflexionaran sobre la importància de consumir productes de proximitat i temporada, i descobriran bones pràctiques per reduir el malbaratament alimentari. L’activitat finalitzarà amb la creació d’un planter, com a gest de compromís amb el medi ambient i una alimentació més saludable i sostenible.
L'activitat està adaptada segons el nivell educatiu.
Disponible a partir de gener de 2026.
Durada
1 h 30 min
Horari
De dilluns a divendres en horari de matí i tarda.
Inscripcions
Cal fer reserva prèvia a través de l'enllaç d'inscripcions.
El període d'inscripcions de cada temporada s'inicia l'1 de juliol.
Durant el mes d'agost no hi ha servei educatiu.
Requeriments / Material imprescindible per part del sol·licitant
- Pantalla, ordinador i projector.
Objectius
-
Sensibilitzar sobre la importància d’una alimentació saludable i sostenible, promovent bons hàbits alimentaris i el coneixement dels diferents tipus d’aliments.
-
Reflexionar sobre l’impacte dels aliments ultraprocessats i el sucre en la salut, fomentant una actitud crítica davant els productes que consumim.
-
Conèixer l’origen dels aliments i el funcionament del sistema alimentari, per entendre com afecten la nostra salut i el medi ambient.
-
Introduir el concepte d’agricultura ecològica i de proximitat, i el seu paper en la protecció del medi ambient i la sostenibilitat.
-
Fomentar el consum responsable, analitzant la petjada ecològica dels aliments, el malbaratament alimentari i com reduir-los amb accions concretes.
Adaptació NESE
Consulteu a assessoria.compartim@amb.cat.