CAROLINA CATASÚS - Sant Just Desvern

Carrer Carolina Catasús 7
 • Tipus: Habitatges, aparcaments, locals i trasters
 • Estat: Executat/Construït
TORNAR
01_LR.jpg

La promoció disposa de 30 habitatges i 30 places d'aparcament.
El projecte organitza la planta quadrada del bloc com un esquema de franges concèntriques. La col·locació del nucli de comunicació a la façana nord-est, permet dotar els habitatges de les millors vistes i orientació, alliberant les cantonades per a les terrasses.
L’atri, al centre de l’edifici, a més de ser un espai de socialització, també funciona com un espai intermedi i un mecanisme de regulació tèrmica. Durant els mesos freds l’atri es tanca, actuant com a captador solar, tot fent de l'edifici un volum compacte. En els mesos càlids, la seva obertura genera un edifici porós, utilitzant l’assolellament més intens per forçar la ventilació natural i aprofitar l'espai com a pati d'extracció.
L’habitatge s’estructura en tres franges. La franja tècnica és el segon anell, i ordena el funcionament de les zones humides. Les tipologies s'organitzen com un sistema de vistes creuades i recorreguts diagonals que garanteixen la il·luminació de tots els espais i la connexió visual terrassa-sala-menjador-accés. Aquest espai distribueix totes les sales o cambres de la casa. Les cambres estàn formades per la tercera franja, que recull les zones de dia i habitacions. La tipologia dels habitatges elimina la jerarquia entre aquests espais, possibilitant l'intercanvi en les seves funcions, segons les necessitats que apareixen al llarg de la vida dels ocupants. El balcó és l’anell perimetral que connecta els espais interiors amb l'exterior, eixamplant-se en les cantonades per crear espais de terrassa annexats amb les zones d'estar. Aquests balcons lineals treballen com a brise-soleil, bloquejant la radiació solar a l'estiu i captant els rajos solars en els mesos freds de l'any.

Fitxa tècnica
 • Superfície total:
  3.092,39m2
  Autor:
  DATAAE
  Contractista:
  ARCADI PLA, SA
  Régim de protecció oficial:
  General
  Data inici d'obres :
  Febrero 2021
  Certificacio energètica:
  A
  Data final d'obra:
  Abril 2023
 • Habitatges:
  1
;