Qualitat de l'aire a Sant Adrià de Besòs

| Tema: Contaminación, Medio ambiente

S'instal·la un equip de mesura i monitorització en temps real

Mesurador a Sant Adrià de Besòs

L'AMB ha instal·lat un equip de mesura de la qualitat de l'aire a la plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs. L'objectiu és monitoritzar i conèixer, en temps real, els valors de diferents contaminants atmosfèrics i de les condicions meteorològiques.

L'equip funcionarà durant tot el que queda d'any i incorporarà informació complementària a la ja obtinguda mitjançant el projecte europeu Interreg Sudoe NanoSen AQM, que va finalitzar el 2021.

Aquests mesuraments temporals s'afegeixen als que realitza de manera continuada la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) de la Generalitat de Catalunya, amb l'estació ubicada al Carrer Olímpic, que serveixen per valorar la qualitat de l'aire.

Durant els darrers mesos del 2022 es preveu la instal·lació de dos equips més de mesura als municipis de Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet i Sant Climent de Llobregat.

L'any 2023 els equips s'oferiran en préstec, durant períodes aproximats d'un any, a altres municipis per ordre de petició. Els equips puntuals sovint no donen resultats prou robustos i es creu que amb aquest nou tipus de mesuradors es podrà millorar el coneixement sobre la qualitat de l'aire. Això pot facilitar la implantació de mesures relacionades amb la Llei de canvi climàtic o altres accions en el mateix sentit, com per exemple augmentar els punts de mesura arreu del territori.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Plaça de la Vila, 08930, Sant Adrià de Besòs