El PMES a l'Acusti.cat

| Tema: Salud ambiental

Es tracta del congrés de referència del sector acústic a escala de Catalunya

Els dies 28 i 29 d'abril es va realitzar a Sabadell l'Acustic.cat, el primer Congrés d'Acústica de Catalunya. L'AMB hi va participar a través del Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES), com a part de la taula rodona "El soroll, el gran desconegut a l'Escola", juntament amb representants de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona. Posteriorment, va participar al "tast d'experiències", en què es va compartir l'activitat de "Salut ambiental i soroll" amb els participants del congrés.

La gestió del soroll en entorns urbans és un repte complex. Les activitats humanes generen soroll en major o menor mesura i la contaminació acústica és present de manera continuada en les nostres vides. Depenent de la intensitat i de la durada, el soroll pot afectar el benestar físic i psicològic de les persones, i és un factor molt important en el deteriorament de la qualitat de vida a les nostres ciutats.

Per a respondre a aquests i a altres reptes, l'Acusti.cat va comptar amb activitats de debat i reflexió, reptes i dilemes, així com solucions i tallers demostratius. A més a més, el congrés va servir per commemorar el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, que se celebra l'últim dimecres del més d'abril a tot el món des de ja fa 20 anys. 

Documentos relacionados