Sectores profesionales emergentes

¿Quieres saber en qué sector profesional está tu futuro?

Icona

La formació professional capacita per a l'exercici qualificat de diverses professions i proporciona la formació necessària per adquirir la competència professional i el coneixement propis de cada sector.
Logística
La formació professional vinculada a la logística prepara en perfils molt diversos per treballar en les empreses que operen el sector del transport (aèri, marítim i per carretera) i  la logística (productes,  packaging, comerç electrònic o duanes): operadors de trànsit (aèri, marítim i per carretera), gestors de transport, analistes de sistemes logístics, especialistes en comerç electrònic, tècnics en logística i compres, magatzem, conductors..

Les oportunitats d'inserció laboral en el sector del transport i la logística són superiors al 70% i amb igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

Los estudios del sector de la logística, tanto de FP de grado medio como de FP de grado superior que puedes estudiar en el área metropolitana de Barcelona los encontrarás en:

El sector logístic i l'FP a l'AMB
El perfil professional en logística
Comerç internacional (CFGS)
Transport i logística (CFGS)
Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma, perfil professional d'informàtica aplicada a la logística (CFGS)

La logística, un sector de futuro para los jóvenes

Tríptic informatiu de l'Aliança per a l'FP Dual
Webinar
Directe a Instagram

Subir
Tecnológico
El sector tecnológico es uno de los sectores profesionales con mayor proyección laboral para los próximos años. Demanda profesionales con competencias técnicas en teconologías y software. El aumento de las nuevas tecnologías incrementa la demanda de profesionales cualificados en todos los ámbitos (industrial, sanitario, logístico, digital, alimentario, químico ...) personas expertas en análisis de datos, programación y desarrollado de software y de apps, y especialistas en comercio electrónico y marketing digital. Especialistas en inteligencia artificial, Big Data, IoT, Machine Learning, Cloud Computing, impresión 3D, robótica, ciberseguridad y Blockchain.

Conéctate a la FP tecnológica

Perfils tecnològics
Vols formar part de la 4ª revolució industrial?

Subir
Indústria 4.0
Es tracta d'un sector clau pel futur de l'economia en l'àmbit metropolità. La indústria 4.0 necessita professionals amb competències tècniques i digitals en fabricació mecànica, instal·lació i manteniment, electricitat i electrònica on les tecnologies principals com la realitat augmentada, l'internet de les coses, la simulació, el big data, la ciberseguretat, la robòtica o la impressió en 3D són combinades amb les tècniques avançades de producció.

Indústria 4.0
FP Dual a la Metròpolis
CFGM i CFGS Edificació i obra civil 
CFGM i CFGS Edificació i obra civil 
CFGM i CFGS Electricitat i electrònica 
CFGM i CFGS Fabricació mecànica 
CFGM i CFGS Instal·lació i manteniment

Subir
Cures
El sector de les cures socio sanitàries és estratègic, econòmic i clau pel desenvolupament social del territori i necessita comptar amb professionals qualificats en competències tècniques, digitals i humanístiques en l'àmbit social i sanitari centrades en l'atenció integral de la persona.

Sector cures
CFGM i CFGS Serveis socioculturals i a la comunitat 
CFGM i CFGS Sanitat 

Subir
Energia i aigua
El sector de l'energia i l'aigua, enfocat cap a l'economia sostenible i l'estalvi energètic necessita tècnics en les activitats de construcció i instal•lació d'aigua, desenvolupament energètic i d'energies renovables.

La Formació Professional i l'economia circular

Enllaç a cicles CFGM i CFGS 

Subir
Impresión 3D
Análisis de la evolución, situación actual y tendencias de futuro en relación al sector emergente de la impresión en 3D de gran potencial. Cataluña es uno de los principales polos de impresión 3D a nivel mundial, con el área metropolitana englobando a más de la mitad de las empresas.

Resumen del informe

Subir
Prova: $provaURL