Projectes i estudis

Treballant a l'oficina
Projectes transversals de suport i altres recursos
 • Projecte VESTA

  El projecte VESTA és l'aposta de diferents entitats públiques i del tercer sector per acompanyar dones amb fills i filles a càrrec i en situació de sense llar. VESTA neix amb la capacitat d'atendre un total de 30 persones per un període de 3 anys oferint solució residencial a les persones participants i acompanyament integral, incloent l'àmbit laboral amb disseny i desenvolupament d'itineraris laborals personalitzats.

  L'AMB aporta suport tècnic i econòmic pel desenvolupament del projecte, cada any aporta 50.000 €.
   

   


  Més informació

   

 • Suport CIBA

  La Ciba és un centre de recursos per a dones, per posar al seu abast eines per a la millora de la seva autonomia personal en tots els àmbits de la vida impulsat per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i en col·laboració amb l'AMB.

  És també un espai d'innovació i economia feminista on hi trobareu espais de formació, de preparació per a l'ocupació, de naixement i acompanyament de projectes culturals i de creació d'una nova economia social, solidària i feminista.

  Es tracta d'un equipament públic de referència per a les dones de Santa Coloma de Gramenet i i el seu entorn, així com un pol d'innovació, d'igualtat i de i creació feminista, en la línia d'iniciatives com la fàbrica de creació  Fabra i Coats  o  The women's building.

  L'AMB ha donat suport econòmic i tècnic a la CIBA en els darrers anys per a l'impuls i manteniment d'aquest centre.
   

   


  La Ciba 

   

 • Sistema d'Indicadors Metropolitans de Barcelona (SIMBA)

  Indicadors per sexe 

  El Sistema d'Indicadors Metropolitans de Barcelona SIMBA de l'IERMB disposa d'un sistema de consulta que permet accedir a una nova categoria d'indicadors estadístics amb les dades desagregades per gèneres.

  Així, les categories de consulta d'aquesta base de dades passen de nou a deu categories: demografia, cohesió social i urbana, habitatge, convivència i seguretat, economia, mobilitat, sostenibilitat urbana, ecologia i territori, governança i la nova d'indicadors per gènere.

  D'aquesta manera hi ha un accés directe i centralitzat a tota la informació existent per gèneres. Fins ara, per recopilar les dades desagregades era necessari consultar totes les categories iindicadors de manera individualitzada, descartant els que no oferien aquesta possibilitat.

  Ara, es facilita notablement la consulta de la informació disponible i alhora es contribueix a detectar les mancances d'informació desagregada, per així incentivar-ne la producció.

  SIMBA

 • MetròpolisFPlab

  MetròpolisFPLab és un projecte d'innovació impulsat per l'AMB i la Fundació BCN Formació Professional, amb l'objectiu de posar en valor el talent de l'alumnat de formació professional, apropant-lo al mercat laboral, potenciant l'adquisició de competències clau i fomentant la seva inserció laboral, a través de la metodologia d'innovació oberta en un entorn real.

  Aquest projecte incorpora tot un seguit de reptes amb perspectiva de gènere.
   

   


  Projecte MetròpolisFPlab

   

 • Innodona

  Jornada Innodona és un punt de trobada amb les dones directives del territori per explicar els obstacles que han hagut de superar per arribar a l'alta direcció i per conèixerles característiques essencials de l'estil de lideratge femení.

  Aquesta Jornada anual està organitzada per l'Agència d'Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i L'Hospitalet (Innobaix) amb el suport de l'Agència de Desenvolupament econòmic de l'AMB.
   

   


  Innodona 

   

 • Premis Metropolitans

  Premi a la millor iniciativa empresarial liderada per Dones

  Els Premis Metropolitans busquen donar suport  a les empreses joves, creades entre 2017 i 2021, de l'àmbit metropolità, innovadores i/o tecnològiques.

  Un dels guardons està dirigit a empreses liderades per dones.

  Aquests premis són impulsats pel Centre d'empreses del Baix Llobregat, Pro Cornellà i l'AMB. 

   

   

   


  Premis metropolitans

   

   

   

 • Taula de Reactivació Econòmica

  L'AMB ha endegat un procés per a la revisió i actualització dels objectius i propostes de la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

  Durant tot el procés de revisió i actualització a través de les diferents jornades s'ha tingut en compte la perspectiva de gènere i les dificultats i necessitats de les dones tant des del punt de vista social com de desenvolupament econòmic. 

  Taula de Reactivació Econòmica

 • Polítiques del Temps

  Impuls a les polítiques del temps a la metròpolis per afavorir el paper dels municipis com a principals motors de les polítiques que promouen una nova organització del temps i la reforma dels horaris.
   


  Polítiques del temps


Subir
Estudis i publicacions

Estudis metropolitans sobre temes relacionats amb el gènere, situacions socials de risc i d'altres més genèriques sobre demografia o polítiques socials. També s'incorporem quatre informes d'aprofundiment del model TROP: recursos de suport per a l'estudi i anàlisi estratègic de tendències, reptes, oportunitats i posicionament.


Subir

Estudio

 

 • false
  Informativo
  Usos del temps
  Tema:
  Informes para profundizar
  Público:
  Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
  Tipo:
  Informativo
  Formato:
 • false
  Informativo
  El futur del treball
  Tema:
  Informes para profundizar
  Público:
  Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
  Tipo:
  Informativo
  Formato:
 • false
  Informativo
  Lideratge en femení
  Tema:
  Informes para profundizar
  Público:
  Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
  Tipo:
  Informativo
  Formato:
 • false
  Tema:
  Informes para profundizar
  Público:
  Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
  Tipo:
  Informativo
  Formato: