Portoviejo

Disseny i implementació d'un pla pilot d'actuacions a les zones adjacents al riu Portoviejo

Imatge del projecte
Ficha técnica
Socios:
Socis:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Gobierno Autónomo Descentralizado Municipal del Cantón Portoviejo
Zona de actuación:
América del Sur-Zona Andina . Ecuador
Tema:
Ciclo de los residuos, Cohesión social y territorial
Financiación:
  • Cooperació tècnica

Estado:
Iniciado

Descripción

Aquest projecte de cooperació tècnica entre l'AMB i el govern autònom municipal de Portoviejo (Equador) va sorgir arran de la sol·licitud del govern de Portoviejo a l'AMB de suport en l'àmbit de la planificació estratègica i territorial a fi d'abordar les necessitats generades pel fort terratrèmol que el 16 d'abril del 2016 va sacsejar la costa del Pacífic de l'Equador, i contribuir a la solució de les problemàtiques urbanístiques sobrevingudes al municipi.

El projecte se centra en l'assistència tècnica i l'intercanvi de coneixement i bones pràctiques en els àmbits de la planificació urbana, territorial i ambiental. Els serveis tècnics d'infraestructures i d'urbanisme de l'AMB treballen amb el departament de gestió de riscos i planificació urbanística en dues línies d'actuació:
  • Assessorament tècnic en gestió de rius: es du a terme la modelació hidrològica i hidràulica de les crescudes del riu Portoviejo. Es treballa alhora per reforçar les capacitats del personal municipal en l'ús del programari i l'aplicació de tècniques de camp per elaborar i actualitzar aquest tipus de modelacions. De manera complementària, es dona suport en la revisió tècnica de les bases per a l'estudi del tractament integral de la conca del riu Portoviejo que durà a terme l'ens nacional encarregat de la gestió de l'aigua (SENAGUA).
  • Suport en la planificació urbanística i l'ordenament territorial: a partir de l'anàlisi i la reflexió conjunta sobre l'aplicació i la complementarietat dels diferents plans urbanístics i d'ordenament territorial existents a Portoviejo (Pla d'ordenament territorial, Pla de desenvolupament i Pla ciutat).