Una delegació del Consejo Regional de Santiago de Chile visita l'AMB

Volver

| Tema: AMB - Institucional

Avui, 17 de novembre, una delegació del Consejo Regional de Santiago de Chile, encapçalada pel seu Intendent, Claudio Orrego, ha visitat les instal·lacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i ha mantingut reunions amb diversos dels seus responsables per tal de fer un recull d'experiències d'èxit en el procés de construir una administració metropolitana de qualitat.


La delegació ha signat un protocol de col·laboració entre les dues entitats. Per part de l'AMB, el signant ha estat Antonio Balmón, Vicepresident executiu de l'AMB.

Durant la reunió, Balmón ha expressat que "gràcies a l'AMB, els ciutadans reben serveis bàsics de qualitat com el transport públic, el cicle integral de l'aigua o el tractament de residus. Aquests serveis serien d'una qualitat molt inferior si els ayuntamienos haguessin de fer-se càrrec d'ells ".

Balmón també creu que "un dels esforços principals d'aquest mandat ha estat potenciar les polítiques socials, amb les quals molts ciutadans han trobat feina, contractats pels ajuntaments, fent front així a la greu crisi econòmica i els alts nivells d'atur ".

Per la seva banda, Orrego ha declarat que "alguns dels projectes que més criden l'atenció són la recuperació ambiental del riu Llobregat, o la gestió dels transports públics i l'eliminació de residus", i que "l'Àrea Metropolitana de Barcelona és una gran inspiració per al Consejo Regional de Santiago, i esperem avançar en una direcció semblant en la gestió dels serveis".

Durant la seva visita, la delegació també ha visitat l'àmbit del riu Llobregat i les accions de recuperació ambiental i social que l'AMB hi duu a terme des de l'any 2007.

A més, s'ha reunit amb Carles Conill, Director de Medi Ambient, i Joan M. Bigas, Director de serveis tècnics de transport i mobilitat, per aprendre més sobre la gestió metropolitana d'aquestes competències.