L'AMB presenta un cercador de serveis i un altre de naus i solars

| Tema: Desarrollo socioeconómico

Avui dimarts, 17 de març, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat una plataforma web amb eines per a empresaris, emprenedors i possibles futurs inversors, instruments de caire totalment pràctic que s'aixopluguen sota el programa integral de desenvolupament econòmic "Friendly for Business".

Sònia Recasens, vicepresidenta de Desenvolupament Econòmic de l'AMB i segona tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona, i Jordi Lahora, Director de Desenvolupament Econòmic de l'AMB, han presentat al Barcelona Growth Centre aquesta iniciativa tecnològica pionera, que inclou un potent cercador amb prop de 600 serveis per a empreses i un cercador de polígons, naus i solars industrials de tota la metròpolis.

El programa Friendly for Business neix amb l'objectiu d'ajudar a reindustrialitzar l'àrea metropolitana, atraure inversió i ocupació i donar suport a les empreses dels 36 municipis que en formen part. "És la principal garantia per recuperar llocs de treball i crear ocupació de qualitat i alt valor afegit" ha destacat la vicepresidenta de Desenvolupament Econòmic de l'AMB. "Volem que Barcelona i tota la seva àrea metropolitana lideri la revolució industrial i tecnològica del segle XXI, i això contribueixi a crear indústria, generar ocupació i posar en valor tot el territori", ha afegit Recasens.

El cercador de serveis, que és públic, obert i gratuït, posa a l'abast dels inversors, dels empresaris i dels emprenedors prop de 600 serveis i recursos de desenvolupament econòmic de les diferents administracions, municipis i institucions que operen al territori de l'AMB. En la seva versió beta, el cercador inclou un total de 599 serveis, 237 de caràcter supramunicipal i 362 de caràcter municipal. En total, hi ha 128 prestadors de serveis, 44 de caràcter supramunicipal i 84 de municipals. Tindrà posicionament SEO mundial – a cercadors– i actualment està disponible en 3 idiomes: català, castellà i anglès.

La segona eina que s'ha presentat durant l'acte, el cercador de naus i solars industrials, compta amb informació integral dels 236 polígons industrials de l'àrea metropolitana de Barcelona i recull les ofertes immobiliàries de naus i de sòl industrial dels 36 municipis metropolitans. Està disponible per a mitjans web i dispositius mòbils, en format d'aplicació mòbil (app). L'app AMB Naus i Solars està disponible per a dispositius mòbils que funcionin amb sistemes operatius Android, de Google; iOS, d'Apple; i Windows Phone OS. "És un sistema pensat en clau d'empresa, per facilitar la presa de decisions. Ho volem posar fàcil als empresaris i als emprenedors", ha assenyalat en Jordi Lahora, director de Desenvolupament Econòmic de l'AMB.

Paral•lelament, l'anàlisi de totes aquestes noves dades, fins ara opaques i fragmentades, permetrà conèixer l'estat i les tendències de la demanda i de l'oferta del mercat.

Un front office presencial comú: la creació d'una xarxa d'oficines metropolitanes

Dins del programa "Friendly for Business", per millorar el servei d'atenció a les empreses, l'AMB està dissenyant una xarxa de front offices, que actuaran com a finestretes úniques. Per una banda, per atendre als empresaris ja establerts a l'àrea metropolitana l'AMB té previst implantar, en els propers 2-3 anys, 12 Oficines d'Atenció Empresarial Metropolitanes (OAE's). Paral•lelament, a mig termini, s'iniciarà un procés d'homogeneïtzació de tràmits a tota la metròpolis.

D'altra banda, a través dels agents metropolitans d'inversió ubicats al Barcelona Growth Centre, s'atendran peticions i sol•licituds per part d'inversors amb interès d'establir-se al territori.

L'AMB també té en marxa una línia de subvenció de 30 milions d'euros per a la millora d'infraestructures i de competitivitat de polígons industrials i àrees d'activitat econòmica a l'àrea metropolitana. De la primera convocatòria d'aquest programa, de deu milions d'euros, s'han presentat 97 projectes, que estan en fase de valoració. L'import total de les subvencions sol•licitades és de 37'5 milions d'euros.

Acord amb l'UPIC

Coincidint amb la presentació, l'AMB i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) han signat un conveni de col•laboració per tal d'impulsar la millora i augment de la competitivitat dels polígons de la zona. Tal com preveu el document, ambdues institucions promouran les bones pràctiques, la innovació, la conservació, el manteniment i el serveis als empresaris, treballadors i usuaris dels polígons d'activitat econòmica de l'AMB.

Així mateix, fomentaran l'associacionisme empresarial com a element clau en la dinamització i dels polígons d'activitat econòmica, i emprendran accions per donar servei als usuaris dels polígons d'activitat econòmica de l'AMB.