Crèdit de 145 milions del BEI per construir 1.100 habitatges socials de lloguer assequible a la metròpolis de Barcelona

| Tema: Habitatge

La inversió total de l'AMB en l'edificació dels nous pisos s'aproparà als 200 milions d'euros. Els habitatges es construiran al llarg de 4 anys en diversos municipis metropolitans

habitatge

El Consell Metropolità de l'AMB ha autoritzat la signatura d'un crèdit del Banc Europeu d'Inversions BEI per import de 145 milions d'euros per construir 1.100 habitatges socials de lloguer assequible en diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. La promoció d'aquest parc de pisos, a càrrec de l'Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), es farà durant els propers 4 anys. La inversió total de l'AMB en aquest projecte s'aproparà als 200 milions d'euros.

Antonio Balmón, vicepresident executiu de l'AMB, ha recordat que aquest crèdit donarà continuïtat a l'acord signat el 2019 entre l'organisme metropolità i el BEI per millorar l'eficiència energètica i l'accessibilitat de 10.000 habitatges. "Seguim impulsant i reforçant la construcció d'habitatge públic a través de l'IMPSOL, que es projecta com l'entitat pública capdavantera en la construcció de pisos amb protecció oficial a Catalunya", ha afegit. 

Les promocions seguiran el model d'habitatge públic de l'IMPSOL, basat en tres eixos principals: sostenibilitat, innovació i inclusivitat, que responen a un nou model d'habitatge flexible que s'adapta a les noves maneres de viure i a una societat cada vegada més dinàmica i canviant.

Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Seu de l'AMB, Barcelona