Projecte RiConnect

| Tema: Infraestructuras, Movilidad y transporte, Urbanismo

Estratègia europea sobre integració urbana i infraestructures de mobilitat

Mural de la jornada

Unes jornades de treball celebrades els dies 26 i 27 de setembre han servit per donar el tret de sortida al projecte RiConnect, un nou projecte europeu sobre integració urbana i infraestructures de mobilitat, finançat pel FEDER dins del programa URBACT i liderat per l'AMB.

És la primera vegada que diferents metròpolis impulsen un projecte europeu dins la xarxa URBACT i hi participen 8 àrees metropolitanes: Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Area Metropolitana do Porto, Obszar Metropolitalny Gdansk-Gdynia-Sopot, Krakow Metropolis Association, Major Development Agency Thessaloniki S.A., Vervoerregio Amsterdam, Métropole du Grand Paris i Transport for Greater Manchester.

Noves estratègies, processos, instruments i col·laboracions

RiConnect vol repensar les infraestructures de mobilitat per tornar a connectar persones, barris, ciutats i espais oberts i, així, augmentar la cohesió dins les àrees metropolitanes i lluitar contra la fragmentació del territori..

Per fer-ho, el projecte preveu desenvolupar noves estratègies, processos, instruments i col·laboracions, tot  prioritzant el transport públic i la mobilitat activa, reduint les externalitats i fent emergir oportunitats de regeneració urbana.

El projecte consta de dues fases. La primera tindrà una durada de 6 mesos i servirà per concretar la metodologia codissenyada entre totes les metròpolis de la xarxa. La implementació que en faria cada un dels socis significaria l'inici de la segona fase, de dos anys de durada, durant la qual cada àrea metropolitana duria a terme el seu projecte local d'integració urbana i d'infraestructures de mobilitat.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat Carrer Estelí, 10, 08980, Sant Feliu de Llobregat
Marker
Seu de l'AMB