Projecte Europeu BINGO

| Tema: Aigua

Aquest projecte sobre canvi climàtic estudiarà el risc de riuades a Badalona

Logotip del projecte
Logotip del projecte
Els dies 9 i 10 de juliol es va presentar el projecte BINGO (Bringing INnovation to onGOing water management), que financia, a través del programa Horizon 2020, projectes d'investigació i innovació sobre les conseqüències de les situacions hidrològiques de risc provocades pel canvi climàtic, com ara riuades o inundacions.

L'AMB hi ha presentat, com a cas d'estudi, el risc de riuades i inundacions a Badalona, on hi ha problemes importants de drenatge d'aigues torrencials com a conseqüència de l'existència de zones fortament urbanitzades i impermeables.

Aquesta impermeabilització pot fer que, en cas de situacions meteorològiques extremes, els més de 10 punts de drenatge d'aigues de pluja cap a les platges no siguin suficients per a evitar inundacions a la ciutat.

El projecte BINGO està liderat pel LNEC (Laboratori Nacional d'Enginyeria Civil) de Lisboa, Portugal. En total hi participen 20 socis de 6 països europeus diferents (Portugal, Holanda, Alemanya, Xipre, Noruega i Espanya); del territori metropolità hi ha l'Ajuntament de Badalona, Aigües de Barcelona, Aqualogy i l'AMB.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados