Aliança Marràqueix-AMB

| Tema: Relaciones internacionales

S'inicia la cooperació en serveis metropolitans entre la regió de Marràqueix-Safi i l'AMB

Durant la visita de representants de la regió de Marràqueix-Safi a Catalunya, el vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB, Alfred Bosch, s'ha reunit a Barcelona amb el vicepresident primer de la regió marroquina, Samir Goudar, i els vicepresidents Milouda Hazeb i Moulay Abdelaziz Gaouji per a tractar possibles àmbits de cooperació conjunta.

La delegació de la Presidència Regional de Marràqueix s'ha interessat especialment pel model de gestió dels serveis metropolitans de l'aigua, dels residus i del transport públic, que són competència de l'AMB. Pel què fa a l'AMB, ha mostrat la seva predisposició per participar en la comissió de Cooperació Catalunya-Marràqueix, que es constituirà properament, i per donar suport tècnic en els àmbits que li són propis, com la planificació urbana, la gestió de l'aigua, els residus, la mobilitat i el transport públic.

D'altra banda, Alfred Bosch ha convidat la ciutat de Marràqueix, a través dels seus representants, a formar part de Medcities, la xarxa de ciutats de la Mediterrània que treballa per al desenvolupament urbà sostenible i de la qual l'AMB n'exerceix la Secretaria General.

La delegació política de Marràqueix-Safi ha estat convidada per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i ha visitat diferents institucions catalanes per aprofundir així en la seva coneixença i trobar sinèrgies i vies de col·laboració.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados