Un notable per a les platges

| Tema: Platges

Prop d'11 milions d'usuaris puntuen amb un 8 les platges metropolitanes

Platja de la Nova Icària

L'AMB ha presentat la seva enquesta de platges 2022, un estudi encarregat a IERMB (Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona) que certifica quin nivell d'afluència han tingut les platges dels 8 municipis costaners metropolitans, així com la satisfacció dels seus usuaris pel que fa a aquests espais, des de la facilitat d'accés fins a les instal·lacions.

Batent rècords d'afluència

Durant la temporada d'estiu 2022 les platges metropolitanes han rebut 10.845.677 visitants, el que suposa un increment al voltant del 23% més d'usuaris respecte l'anterior edició al 2018.

Malgrat la regressió i la pèrdua de sorra que estan patint les platges, aquests espais metropolitans tenen cada cop més afluència, sobretot durant l'estiu. Els mesos en què s'han registrat més visitants han estat juny, juliol i agost. Els municipis que més han incrementat la seva ocupació han estat Castelldefels, amb un 28,55% més de persones i Gavà amb un 23,06% més.

Unes platges notables

Els usuaris han donat a les platges una puntuació global de 7,76, de nou un rècord absolut.

A més a més, l'índex de satisfacció també ha crescut, situant-se en un 103 %. És a dir, els usuaris van amb bones expectatives a la platja (7,06), però consultats una vegada ja hi són, la nota és encara més alta (7,76), superant les seves suposicions inicials.

Els aspectes més ben valorats pels usuaris són l'accés a les platges, el paisatge o entorn i la proximitat.

L'estudi s'ha portat a terme realitzant més de 5.400 enquestes presencials als usuaris de les platges distribuïdes en 40 jornades d'enquesta distribuïdes entre les 10h i les 21h entre els mesos de maig a setembre de 2022. Els resultats obtinguts es van presentar el passat 16 de novembre en una sessió tècnica a la qual van assistir representants dels ajuntaments metropolitans, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Govern Central i altres institucions, organismes i empreses.


 

Gràfic Evolució de la qualitat esperada i qualitat percebuda total AMB

 


 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Publicacions relacionades
  • Platja
    Tema:
    Platges
    Tipus:
    Informatiu
    Públic:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edició:
    Anuaris i memòries
    Suport:
    Electrònic