L’hora del conte

| Tema: Educació ambiental, Parcs

Aprendre valors ambientals després de l’escola

Famílies en un parc participant a l'hora del conte

L’hora del conte és un projecte de dinamització als parcs i platges metropolitans, adreçat als més petits, per als dies laborables després de l’escola. A través d’un conte, s’expliquen els valors d’aquests espais, de la natura i aspectes relacionats amb el medi ambient en general. 

Aquesta iniciativa s’ha portat a terme en col·laboració amb les biblioteques d’alguns municipis, amb les quals s’han elaborat programacions per dinamitzar aquests espais de natura urbana: la Biblioteca Miquel Martí i Pol per al parc de la Fontsanta (Sant Joan Despí),  la Biblioteca Ca l’Altisent per als Jardins de la Font del Rector (Sant Climent de Llobregat), la Biblioteca Clara Campoamor per al parc del Canal de la Infanta (Cornellà de Llobregat) i la Biblioplatja (Castelldefels). 

Els principals objectius són:

  • Sensibilitzar els infants i donar-los a conèixer els valors dels parcs i platges metropolitans.
  • Fer activitats que serveixin per dinamitzar els parcs i platges com a espais educatius i de trobada en dies laborables, per arribar a un públic diferent a l’assidu a les Jugatecambientals els caps de setmana.
  • Establir sinergies amb les biblioteques per reforçar la comunitat que s’està construint en barris i municipis al voltant dels projectes educatius als parcs i les platges. 

De vegades, els contes han anat seguits d’un taller vinculat al mateix espai de la Jugatecambiental i han comptat amb propostes als espais de joc dinamitzades per un educador.

Enllaços relacionats