Arrela't als parcs metropolitans

| Tema: Parcs

Un total de 500 alumnes plantaran 80 arbres

Arrela't als parcs metropolitans

Aquests dies s'estan desenvolupant les accions d'Arrela't als parcs metropolitans. Aquest programa convida diversos centres educatius a participar en la reposició d'arbres que porta a terme l'equip de jardineria en alguns parcs metropolitans.

Es calcula que participaran a l'Arrela't uns 500 alumnes de 16 centres educatius procedents de 12 municipis metropolitans diferents. En total, 367 de primària, 60 d'ESO, 51 d'itineraris formatius específics (IFE) i 30 d'educació especial. Hi plantaran una vuitantena d'arbres entre alzines, roures, pollancres, lledoners, freixes o pereres.

Aquestes plantacions participatives estan dinamitzades per un educador ambiental, que compta amb el suport dels operaris de jardineria del parc. D'aquesta manera, els participants intervenen en una acció de millora d'un espai natural del seu entorn, però també descobreixen els valors socioambientals dels parcs, la importància de la seva biodiversitat i algunes de les tasques de jardineria que ajuden a preservar-los.

El programa Arrela't té l'objectiu d'afavorir la sensibilització de la ciutadania envers els espais naturals propers. Accions com aquestes ajuden a establir vincles amb aquestes espais de natura propers a casa i a prendre consciència de la importància de conservar-los.

Els centres educatius que participaran a l'Arrela't d'enguany són l'Institut Bitàcola de Barberà del Vallès, l'Institut Escola La Mina de Sant Adrià de Besòs, l'Escola Collserola de Cerdanyola del Vallès, l'Escola Artur Martorell de Badalona, l'Escola Ramon Muntaner, l'Escola Lola Anglada i el Centre d'Educació Especial l'Estel – Can Bori de l'Hospitalet de Llobregat, l'Institut Les Salines i l'Escola Jaume Balmes del Prat de Llobregat, l'Escola Joan Perich i Valls de Sant Joan Despí, l'Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, l'Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç de Llobregat, l'Escola Benviure de Castellbisbal, l'Institut La Ribera de Montcada i Reixac, l'Escola Can Vidalet i l'Escola Matilde Orduña d'Esplugues de Llobregat.

Documents relacionats