Projecte Bici-Feina

| Tema: Mobilitat sostenible

Cessió de bicicletes a treballadors del polígon Pedrosa de l'Hospitalet perquè vagin en bici a la feina



L'AMB, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i sis empreses del polígon Pedrosa han ratificat un conveni de col·laboració per impulsar el projecte Bici-Feina, que consisteix en la cessió gratuïta, per part de l'AMB, de 27 bicicletes a les sis empreses per un període màxim de fins a sis mesos. Seran bicicletes elèctriques o mecàniques i es facilitarà aparcament segur als punts d'intercanvi modal (estacions de RENFE, FGC, metro) i en altres punts estratègics de l'Hospitalet, mitjançant mòduls del servei metropolità Bicibox. L'objectiu d'aquest projecte es promoure l'ús de la bicicleta en els desplaçaments diaris per arribar a la feina.

Aquest acord també farà que l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat realitzi actuacions d'ampliació, millora, manteniment i senyalització de les vies pedalables del polígon. També es donarà formació als treballadors sobre el bon ús de la bicicleta i sobre seguretat viària. I, finalment, les empreses es comprometen a facilitar aparcament segur i punts de recàrrega al lloc de treball.

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i José María García, regidor de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, han ratificat aquest migdia l'acord, juntament amb els representants de les sis empreses (Puig, Corporació CLD SUTR SL, Ara Vinc SL, Nubiola Pigmentos SL, Reference Laboratory SA i Materias Químicas SA). "Un cop vistos els resultats, des de l'AMB ens comprometem a replicar la prova, en la mesura del possible, en altres àmbits o polígons d'activitat econòmica", ha explicat Antoni Poveda, que recorda que la bicicleta és una de les millors solucions per reduir la intensitat del trànsit i la contaminació atmosfèrica.

Des de l'organisme metropolità s'està treballant en l'expansió i connexió interurbana de les vies pedalables per crear-ne una gran xarxa metropolitana. De moment, la metròpolis ja disposa de més de 1.500 quilòmetres de vies pedalables. 

Documents relacionats
On
Marker
Polígon Pedrosa 08908, L'Hospitalet de Llobregat