Presentació

El I Fòrum Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat té per objectiu proveir un espai de trobada i coneixença que permeti intercanviar experiències i recursos per treballar amb la màxima coordinació per un territori metropolità educador en aspectes relacionats amb el canvi climàtic i la sostenibilitat.


En aquest primer Fòrum us proposem que pugueu aprendre a educar, a crear, a pensar, a reflexionar, a actuar davant del canvi climàtic. Per això totes les ponències i espais de treball i diàleg se centraran en el canvi climàtic com a eix vertebrador. Destaca, per exemple, entre els diferents espais de treball, la creació conjunta del primer mapa col·laboratiu sobre els efectes del canvi climàtic en el territori metropolità.

El 2015 és un any important pel que fa al canvi climàtic. El mes de desembre se celebra la conferència COP21 a París, una convenció internacional sobre aquesta temàtica que inclou iniciatives de la societat civil que reclamen l'educació per a la sostenibilitat com a eina clau contra el canvi climàtic. Un exemple d'aquesta implicació ciutadana és la iniciativa Paris Climate 2015: Let's Also Talk About Education 

Vint anys educant per a la sostenibilitat
L'origen d'aquest primer fòrum que organitza l'AMB és el Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES) aprovat el 2014 pel Consell Metropolità, un programa realitzat des del treball conjunt amb ajuntaments i altres agents educadors del territori metropolità.

A l'AMB l'educació ambiental té més de 20 anys d'història i compta amb una oferta de més de 60 activitats adaptades a públics molt diversos. La darrera temporada (2014-2015) més de 38.000 escolars i adults van realitzar activitats del PMES amb un alt grau de satisfacció per part dels usuaris. Però no només l'AMB disposa de propostes en educació ambiental; molts dels ajuntaments metropolitans i altres entitats compten també amb ofertes interessants i consolidades.