Aposta pels productes d’higiene reutilitzables

| Tema: Residus

L’AMB engega un projecte en tres municipis metropolitans

Bolquers reutilitzables

L’AMB va engegar, el 24 de gener, un projecte de promoció de bolquers i productes menstruals reutilitzables als municipis de Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Molins de Rei. Tindrà el suport de Rezero i els ens locals d’aquests tres municipis. 

L’objectiu és impulsar l’ús d’aquest tipus de productes i promoure'n la implantació en diversos espais municipals, com ara escoles bressol, associacions de famílies d’alumnes, instituts, espais de criança, grups de maternitat i centres de recursos per a dones.

El projecte es durà a terme fins al mes de juny. Preveu arribar a 250 persones i es materialitzarà en diferents xerrades informatives. Els assistents rebran productes reutilitzables, de fabricació local i ecològica, que hauran pogut triar segons les seves preferències i necessitats. 

 

Productes d’un sol ús molt difícils de reciclar

Les compreses, tampons i bolquers d’un sol ús són residus problemàtics que es generen a gairebé totes les llars metropolitanes. 

Són productes fets principalment de plàstic, difícils de reciclar i, per tant, amb un gran impacte sobre el medi ambient. També són perjudicials per a la salut de les persones, ja que poden contenir substàncies tòxiques. A més, a llarg termini també són menys econòmics.
 

Enllaços relacionats
On
Marker
Santa Coloma de Gramenet
Marker
Ripollet
Marker
Molins de Rei