Més potència fotovoltaica

Tornar

| Tema: Economia social, Fotolineres

Aquesta energia es triplicarà el 2021 gràcies a 28 instal·lacions noves en 16 municipis

Fotolinera


L'AMB triplicarà la potència fotovoltaica el 2021 gràcies a 28 instal·lacions noves en 16 municipis. En concret es disposarà de 16 noves instal·lacions fotovoltaiques en coberta (propietat de l'AMB) i 12 noves fotolineres metropolitanes, que seran una realitat aquest 2021, amb una potència instal·lada total de 1.314 KWp.

Les instal·lacions formen part d'un programa finançat amb fons europeus FEDER que l'administració metropolitana gestiona per un conveni signat amb la Generalitat de Catalunya. Amb una inversió total de prop de 6 M€, es preveu que a finals del 2023 l'AMB tingui una potència de generació instal·lada de 5 MWp.

L'AMB dissenya, des del 2019, plans personalitzats per a cadascun dels municipis metropolitans, que indiquen quin potencial de generació d'energia solar fotovoltaica tenen i com prioritzar les inversions. Avui, 17 municipis metropolitans ja disposen d'aquests plans, i a finals del 2021 tots tindran el seu full de ruta de producció.

El gran objectiu: ajuntaments 100 % renovables el 2030

L'AMB impulsa la neutralitat d'emissions dels seus ajuntaments mitjançant el projecte Ajuntaments 100 % renovables 2030, amb l'objectiu que la totalitat dels consums energètics d'edificis municipals i enllumenat públic siguin 100 % renovables. Per aconseguir-ho caldrà instal·lar fins a 100 MWp de producció fotovoltaica, però també reduir el consum municipal a la meitat de l'actual. L'actuació Ajuntaments 100 % renovables, s'inscriu dins del Programa marc d'actuacions en energia i clima (PMEC).

El repte de generació per als propers anys requereix el full de ruta que suposen els plans de cobertes, però també calen finançaments importants. En aquesta línia, l'organisme metropolità va aprovar el Pla de sostenibilitat ambiental (PSA), que amplia la capacitat inversora en 110 milions d'euros mitjançant accions d'eficiència energètica i de mobilitat sostenible. Les noves instal·lacions fotovoltaiques, que els ajuntaments podran utilitzar per incrementar la potència instal·lada, són una de les actuacions previstes en aquest Pla.

Publicacions relacionades

 • Imatge de la publicació
  Plans i programes

  PMEC 2020-2023

  Tema:
  Energia, Eficiència energètica, Transició energètica
  Tipus:
  Tècnic
  Públic:
  Especialitzat
  Edició:
  Plans i programes
  Suport:
  Electrònic

Projectes relacionats

 • Fotolineres laborals metropolitanes

  Municipi:
  , Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montgat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans
  Temes:
  Energies renovables, Fotolineres
  Estat:
  Realitzat
 • Plans Municipals de Cobertes Fotovoltaiques

  Municipi:
  Barberà del Vallès, El Papiol, Gavà, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló
  Temes:
  Energia
  Estat:
  En curs