Agenda Metropolitana Intercultural

Tornar

| Tema: Governança

Nou espai de debat i coneixement entre l'àmbit acadèmic i de l'Administració local

Moment de la sessió


Dimarts dia 13 de desembre es va celebrar una sessió de treball per impulsar l'elaboració de l'Agenda Metropolitana Intercultural amb l'objectiu de crear un espai de debat i de transferència de coneixement entre l'àmbit acadèmic i de l'Administració local al voltant del concepte d'interculturalitat i de la seva implementació en les polítiques públiques.

La sessió la va organitzar la Càtedra Re-Generation del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, amb el suport de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.

Diàleg entre àmbit acadèmic i món local

En aquest moment de canvis i transformacions, es fa del tot necessari pensar l'Agenda Metropolitana Intercultural com una proposta teòrica, estratègica i metodològica, que sorgeixi del diàleg entre l'acadèmia, el món local i els seus agents actius, per arribar al conjunt de la població.

De la sessió de treball se'n desprèn una proposta de quatre grans eixos de treball:

  • Polítiques públiques interculturals.
  • Mitjans de comunicació, nous imaginaris i narratives de comunicació intercultural.
  • Espais locals comunitaris.
  • Espai públic i intergeneracional.
A la sessió hi van assistir una vintena de persones de diferents perfils: tècnics municipals dels àmbits de la convivència i seguretat, cossos policials, comunitat universitària i entitats socials.

A partir del 2023, es continuarà aquest procés de treball conjunt amb els municipis per tal de tenir en compte els continguts de l'Agenda Metropolitana Intercultural en el disseny i la implementació de polítiques públiques.

Aquest projecte s'emmarca en el conveni signat al novembre entre l'AMB i la Universitat Pompeu Fabra.

Enllaços relacionats

On

  • Marker

    Universitat Pompeu Fabra (Campus Poble Nou) Tànger, 122-140, 08002, Barcelona