S'acaba la fase 1 de les obres de la urbanització Les Guardioles

Aquesta urbanització permet la connexió entre dos barris de Molins de Rei i potencia l'existència d'espais verds, que es convertiran en zones de lleure urbanes.
L'AMB a través de l'IMPSOL i conjuntament amb l'Ajuntament de Molins de Rei està promovent simultàniament la 1a fase de construcció d'habitatges protegits

urbanització Les Guardioles

L'AMB, a través de l'IMPSOL i en col·laboració amb l'Ajuntament de Molins de Reiacaba la fase 1 de les obres de la urbanització Les Guardioles d'aquest municipi metropolità, un procés de gestió conjunta que es va iniciar el juliol del 2006, quan el consistori i els propietaris majoritaris del sector Les Guardioles van signar un conveni per al seu desenvolupament.

Xavier Paz, alcalde de Molins de Rei ha afirmat que "Molins de Rei avança en la seva harmonització i correcta connexió urbanística dels seus barris. És una urbanització amable, agradable, verda i pensada per Molins de Rei." A més a més, l'alcalde ha assenyalat "la importància cabdal del nou barri de les Guardioles: té una gran superfície de sòl públic amb més d'un 50 % d'habitatges públics, i per primer cop des del 2004, Molins de Rei crea i oferirà pisos de protecció oficial".

Ramon Torra, conseller delegat de l'IMPSOL, ha dit que "la nova urbanització connecta el teixit urbà amb l'espai natural de Collserola a través de grans espais públics, i amb els modes sostenibles d'anar a peu o en bicicleta". També ha destacat la construcció d'habitatge protegit, amb més de 360 habitatges amb algun tipus de protecció pública.

La urbanització, situada al sud-est de la vila de Molins de Rei, ha permès la connexió entre els barris de la Riera Bonet i les Conserves, on la presència de l'espai natural de la serra de Collserola dona valor afegit i qualitat ambiental al paisatge.

El projecte ha consistit en la modificació de la topografia de la part baixa del sector per tal d'emplaçar-hi les edificacions amb pendents suaus i perllongar el teixit urbà existent a banda i banda i crear una nova façana urbana sobre l'avinguda de la Mancomunitat.

Les actuacions principals han estat:

  • El sistema viari, la xarxa de carrers que lliga amb els carrers existents i l'extensió del tots els subministraments bàsics necessaris (xarxes d'aigua, llum i gas).
  • Els espais lliures, que s'han disposat amb dos criteris bàsics: la relació amb el parc de Collserola i la creació de diversos espais de lleure urbans a través d'unes "plataformes naturals" fetes amb murs de formigó i terra. Així, el 40 % de la superfície total de la urbanització són espais verds.
  • La reconfiguració de l'avinguda de la Mancomunitat com a espai lliure. Es tracta d'un nou passeig amb una vorera de 15 metres d'amplada, un carril bici i més arbrat.
  • El pas de sota de la via del tren a l'avinguda de la Mancomunitat.
La fase 2 de la urbanització, que es preveu que comenci el 2021, possibilitarà la connexió també amb el barri de l'Àngel i facilitarà l'accés al parc de Collserola.

Edificació de la urbanització "Les Guardioles"

L'AMB a través de l'IMPSOL i conjuntament amb l'Ajuntament de Molins de Rei està construint simultàniament la 1a fase de l'edificació d'habitatges protegits a la parcel.la propietat de l'IMPSOL d'aquesta urbanització. Són 56 habitatges protegits que està previst lliurar el 2n trimestre del 2021. En aquest moment ja es preveu l'inici de les obres de la 2a fase de l'edificació, amb 61 habitatges protegits més.


Dades i indicadors de la urbanització "Les Guardioles"

Superfície total del sector 129.876 m2
Zones verdes 53.571 m2
Equipaments 25.976 m2
Residencial (lliure + concertat + HPO) 50.820 m2
Comercial (mínim) 2.000 m2
Habitatges lliures 317 uts.
Habitatges protegits (concertats + HPO) 363 uts.
Cost de les obres de la fase 1 9,5 MEUR

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Les Guardioles Molins de Rei