La platja portuària de la Marina de Badalona s'obre al bany

Les platges del litoral metropolità augmenten i passen de 41 a 42
L'AMB assumeix a partir d'ara la gestió del manteniment i la neteja d'aquest espai públic recuperat

Platja de la Marina

El divendres 17 de juliol s'ha obert al públic la platja portuària de la Marina de Badalona, que fins ara ha estat tancada a causa de la contaminació de la sorra, que derivava del passat industrial químic d'aquesta zona, amb l'existència de metalls pesants. Precisament, la societat Marina Badalona SA, que gestiona el port esportiu i pesquer d'aquesta ciutat, ha descontaminat la sorra i l'ha deixada a punt perquè els usuaris puguin començar a gaudir-ne.

Es tracta d'una platja d'uns 150 metres de longitud, entre 30 i 60 metres d'amplada, una superfície de més de 7.000 m2 i amb sorra fina de bona qualitat. Aquest espai públic consisteix en una petita cala protegida per l'espigó del port de Badalona, fet que la resguarda més dels temporals, especialment de les llevantades o de borrasques del nord-est. Aquesta posició geogràfica ha impedit que els temporals d'aquest hivern hagin provocat pèrdua de sorra en aquesta platja. Això fa que sigui una platja més estable i amb pendents més regulars, tot i que Marina Badalona SA ha regularitzat la sorra amb l'objectiu de deixar-la preparada per a l'ús públic i la temporada de bany.

S'hi arriba fàcilment a través del passeig del Mare Nostrum de Badalona.

L'AMB ja ha començat a realitzar el servei de neteja, com a la resta de platges metropolitanes. En temporada alta, es fa la neteja diària amb una màquina garbelladora, així com la neteja manual on sigui necessari. També es farà la instal·lació d'equipaments mínims perquè sigui una platja segura, com el senyal d'espigó, els pals de bandera d'estat del mar, els mòduls de primers auxilis i papereres. 

De cara a la temporada vinent, s'hi instal·laran els equipaments habituals de les platges metropolitanes: accessos amb passeres, accés adaptat, bancs, dutxes i aparcabicicletes.

La platja de la Marina de Badalona s'incorpora a la diversitat de les platges metropolitanes, amb unes característiques geogràfiques que en condicionen la gestió acurada, que s'ha d'adaptar a les seves particularitats i potencialitats pel que fa als possibles usos. La platja de la Marina, juntament amb la de Sant Sebastià de Barcelona, són dues platges portuàries del litoral metropolità, amb un caràcter totalment urbà, fet que facilita desplaçar-s'hi a peu o en bicicleta des de casa. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Platja de la Marina Badalona