L'Expoelectric obre les portes de la seva 7a edició amb més de 50 expositors relacionats amb la mobilitat elèctrica

| Tema: Mobilitat elèctrica

L'Expoelectric, plenament consolidat a la ciutat de Barcelona, apropa el vehicle de zero emissions i tota la tecnologia que l'envolta als ciutadans, que són els protagonistes de gairebé la totalitat de les activitats d'enguany, totalment gratuïtes i per a tots els públics.

L'Expoelectric, l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d'Europa, ha obert avui les portes de la seva 7a edició, que se celebra durant aquest cap de setmana a l'Arc de Triomf de Barcelona. La cita, plenament consolidada a la ciutat comtal, creix any rere any en quantitat i qualitat, incorporant nous expositors i oferint noves propostes i activitats, fet que confirma l'auge de la mobilitat elèctrica a la nostra societat.

"La bona acollida de l'Expoelectric entre les administracions, el sector i el públic radica en el seu format de conscienciació ciutadana entorn a la mobilitat elèctrica, per a una millor qualitat mediambiental, a través d'activitats divulgatives i lúdiques, totalment gratuïtes i per a tots els públics". Així ho ha destacat Ramon Caus, director de l'Expoelectric, durant l'acte inaugural de la 7a edició de l'esdeveniment, celebrat aquest matí, i que ha comptat amb la participació de Miquel Darnés, degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN), Assumpta Farran, directora de l'Institut Català d'Energia de la Generalitat de Catalunya, Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, diputat de la Diputació de Barcelona, i Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

L'Expoelectric, impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l'ICAEN, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, ENGINYERS BCN i l'AMB, compta enguany amb la participació de més de 50 expositors. Participen marques automobilístiques de renom com Renault, Volkswagen, Audi, Nissan, KIA, Peugeot i Citroën, entre les principals, així com empreses que ofereixen solucions per al vehicle elèctric i companyies que utilitzen vehicles elèctrics a la seva flota. En aquest sentit, Ramon Caus ha afirmat que: "El nostre objectiu és continuar amb aquesta línia ascendent i intentar tenir en les properes edicions el 100% de l'oferta elèctrica a disposició del ciutadà". Holaluz és la companyia elèctrica que fa de gestor de càrrega oficial en l'edició d'enguany.

L'Expoelectric: la cita imprescindible per posar-se al dia de les novetats en mobilitat elèctrica. Un any més, els visitants tenen l'oportunitat de conèixer i provar a l'Expotest els últims models de vehicles elèctrics i híbrids endollables com els Renault ZOE, Kangoo ZE i Twizy, els Volkswagen e-Golf, Golf GTE i Passat GTE Variant, els Audi A3 Sportback e-tron i Q7 e-tron quattro, els Nissan 100% elèctrics LEAF 30kWh i e-NV200, els KIA Soul EV, Optima 2.0 GDI PHEV i el nou KIA Niro, el Peugeot Partner Tepee Electric i los Citroën Berlingo Electric i E-Mehari. L'esdeveniment també disposa d'un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques i d'un circuït en trànsit obert per a les proves de cotxes, el Test & Drive, que aquest 2017 compta amb la col·laboració de la Plataforma LIVE, una iniciativa publicoprivada destinada al desenvolupament de la mobilitat sostenible a Barcelona i Catalunya.

Enguany, l'Expoelectric presenta exposat el primer camió del món de gran tonatge 100% elèctric, destinat a la recollida selectiva automatitzada de residus urbans, amb una autonomia de 130 quilòmetres que li permet fer el servei complet de vuit hores. Així mateix, en el marc de l'Expoelectric també ha tingut lloc la signatura del conveni de col·laboració entre la Federació d'Empreses Instal·ladores de Catalunya (AGIC-FERCA) i la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM). Un acord que neix per augmentar la qualitat en la informació sobre el vehicle elèctric en els concessionaris i facilitar la instal·lació de punts de recàrrega vinculats per part d'instal·ladors qualificats. Aquesta iniciativa s'emmarca en l'estratègia PIRVEC de desplegament de la infraestructura de recàrrega a Catalunya coordinada per l'ICAEN.

L'esdeveniment és únic en desenvolupar iniciatives pioneres a nivell europeu que fomenten l'eficiència i l'estalvi energètic, com l'e-Casa, "la llar eficient endollada al vehicle elèctric", promoguda per l'Institut Català d'Energia amb la col·laboració d'altres empreses i entitats, o l'e-Concert, que compta un any més amb el patrocini d'Assegurances Catalana Occident.

L'e-Casa és en aquesta 7a edició de l'esdeveniment un habitatge interactiu on els ciutadans poden experimentar de primera mà com aquesta llar s'abasteix amb l'energia del sol i la que li proporciona la bateria d'un vehicle elèctric. Per la seva banda, l'e-Concert, el concert musical en directe que té lloc al mateix temps que circulen vehicles elèctrics al voltant entre l'escenari i l'auditori, renova la seva proposta i presentarà l'himne de l'Expoelectric, Mirant el cel, una cançó pròpia que fomenta els valors i els avantatges de la mobilitat elèctrica.

Els e-Col·loquis es reinventen i donen un gir a les seves xerrades informatives sobre les novetats del sector per convertir-se en un fòrum obert, entorn a dues línies de debat: "Elèctric VS combustió" i "Vehicle elèctric i autoconsum eficient / Subvencions al consumidor". Aquí, els ciutadans seran de nou els protagonistes amb les seves opinions i preguntes sobre el vehicle elèctric que un panell d'experts, moderat per personalitats com Francesc Mauri, s'encarregarà de resoldre.

L'Expoelectric també apropa la mobilitat de zero emissions als més petits amb els circuïts de motoselèctriques i de karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària i jocs infantils, per sensibilitzar els infants sobre la importància d'adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.

Documents relacionats