L’app d'Aparcament Metropolità continua ampliant el seu abast i ja funciona també a Sant Adrià de Besòs

| Tema: Mobilitat i transport

El servei de l’AMB, que ja estava disponible en 11 municipis metropolitans, facilita a l’usuari la gestió i el pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades de l’àmbit metropolità d’una manera segura: sense contacte. L’aplicació gestiona més de 58.600 places d’aparcament en zones regulades de 12 municipis i s’estendrà progressivament a la resta de la metròpolis de Barcelona.

L’aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità amplia el seu abast i ja funciona  a Sant Adrià de Besòs, fruit d’un conveni amb l’Ajuntament, de manera que ja es pot abonar el pagament de les zones blaves del nucli urbà amb aquesta aplicació via dispositiu mòbil. L’objectiu d’aquesta eina és unificar el model d’aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, fins ara gestionat individualment a cada municipi. Aquest fet dificultava l’aparcament, ja que feia necessari descarregar-se una app per a cada municipi on es volia estacionar el vehicle. L’app de l’AMB també ofereix una solució segura perquè permet pagar sense contacte.

Fins ara l’app estava activa en 11 municipis metropolitans: Badalona (706 places), l’Hospitalet de Llobregat (1.843 places), Castelldefels (1.102 places), Esplugues de Llobregat (462 places), Sant Joan Despí (960 places), Sant Just Desvern (461 places), Santa Coloma de Gramenet (249 places), Barcelona (unes 50.000 places), Montgat (1.929 places), el Prat de Llobregat (1.798 places) i Sant Boi de Llobregat (1.131 places). Ara, el servei ja està disponible també a Sant Adrià de Besòs, amb 307 places. En total, l’app integra més de 58.600 places i és present en 12 municipis de la metròpolis de Barcelona.

D’altra banda, per completar aquest servei, l’AMB també ha proveït el municipi de Sant Adrià de Besòs amb 30 senyals d’estacionament regulat, que s’han finançat amb fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea.

“Avui celebrem l’arribada de l’AMB Aparcament Metropolità a Sant Adrià de Besòs i, sobre tot, l’expansió d’un model i d’un servei metropolità d’èxit, que ha arribat gairebé als 35.000 usuaris mensuals i facilita el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes”, explica la consellera delegada de Mobilitat Sostenible de l’AMB, Elisabet Latorre. “La mobilitat exigeix una visió i una gestió metropolitana i des de l’AMB seguim treballant per uns serveis metropolitans de mobilitat de qualitat, eficients i sostenibles”, afegeix. 

"L’app d'aparcament de l'AMB permetrà als ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià de Besòs estalviar temps, reduir tarifes per als vehicles més sostenibles i un estalvi econòmic, ja que només pagues pel temps just d'estada", explica Cañete. "Amb la implantació d'aquest aplicatiu a la ciutat unifiquem criteris amb altres 11 municipis de l'AMB i permetrà disposar en una única aplicació de més 300 places d'aparcament situades al nostre municipi ", afegeix. 

Actualment, l’app AMB Aparcament Metropolità ha arribat a gairebé 35.000 usuaris actius mensuals. Durant el primer semestre del 2023, es van realitzar 784.807 operacions d’aparcament als 11 municipis de la metròpolis de Barcelona on està activa, un 29 % més que durant el semestre anterior. A banda, el nombre d’operacions mensuals al juny va arribar a les 152.094 operacions, el màxim de tota la sèrie històrica. 

L’AMB, com a responsable del disseny i la gestió de la mobilitat a la metròpolis de Barcelona, està liderant una estratègia de 360 graus, en què té en compte tots els modes de transport i la intermodalitat entre aquests, per assolir una mobilitat molt més sostenible que aconsegueixi reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire i la salut dels ciutadans. Amb aquesta voluntat, l’organisme metropolità està impulsant la creació, l’ús i l’expansió d’aplicacions d’abast metropolità per unificar els serveis als 36 municipis, com és el cas de la gestió de les zones regulades d’aparcament en superfície.

 

App AMB Aparcament Metropolità: objectius i funcionament

L’app es va posar en marxa el març del 2019, amb l’objectiu d’unificar el model d’aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona. Ara, mitjançant una única app molts usuaris poden consultar i abonar les taxes corresponents dels aparcaments regulats en superfície (com les zones blaves o verdes per a no residents) a través del telèfon mòbil.

L’app presenta tres grans avantatges: el primer, un estalvi de temps, ja que no cal anar a buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic: l’usuari només paga pel temps real d’estacionament, perquè no fa un prepagament al parquímetre. I finalment, la plataforma metropolitana d’aparcament permetrà implementar amb més facilitat els descomptes a les tarifes per als vehicles ambientalment més sostenibles.

Per utilitzar el servei, l’usuari s’ha de descarregar l’app gratuïta AMB Aparcament Metropolità, disponible per a iOS i Android, i introduir-hi les dades personals, les de pagament i les del vehicle. Aquesta gestió només cal fer-la una vegada. Posteriorment, ha d’escollir al mapa el tipus de plaça i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l’app mostrarà la data i l’hora d’inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d’estacionament. Durant l’estacionament, l’aplicació indicarà l’import en temps real. Quan l’usuari finalitzi l’aparcament, podrà fer el pagament i veure’n el comprovant. A més, en tot moment disposarà de l’historial d’operacions.
 

Enllaços relacionats
On
Marker
Plaça del Mercat Sant Adrià de Besòs