L'app d'Aparcament Metropolità arriba a Castelldefels i Esplugues de Llobregat i, properament, al Prat de Llobregat

Tornar

| Tema: AMB - Institucional, Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

El servei de l'AMB, que ja estava disponible a sis municipis metropolitans, facilita a l'usuari la gestió i el pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades de l'àmbit metropolità d'una manera segura: sense contacte. L'aplicació gestiona més de 57.000 places d'aparcament en zones regulades, i progressivament s'estendrà a la resta de la metròpolis de Barcelona.

Foto App Aparcament Metropolità Castelldefels


L'aplicació mòbil AMB Aparcament amplia el seu abast i ja funciona des de principis d'aquesta setmana a Castelldefels i Esplugues de Llobregat. Properament també arribarà al Prat de Llobregat. L'eina té com a objectiu unificar el model d'aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, fins ara gestionat individualment en cada municipi. Aquest fet dificultava l'aparcament, ja que feia necessari descarregar-se una app per cada municipi on es volia estacionar el vehicle. L'app de l'AMB també ofereix una solució segura, ja que permet el pagament sense contacte.

Aquest matí, el regidor de Governació, Seguretat i Mobilitat de Castelldefels, Jordi Planell, i el director de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Joan Maria Bigas, han donat el tret de sortida al servei a Castelldefels.

Fins ara, l'app estava activa a sis municipis metropolitans: Badalona (706 places), l'Hospitalet de Llobregat (1.843 places), Sant Joan Despí (960 places), Sant Just Desvern (461 places), Santa Coloma de Gramenet (249 places) i Barcelona (unes 50.000 places). Ara, el servei ja està disponible a Castelldefels (1.102 places) i Esplugues de Llobregat (462 places). Properament, també arribarà al Prat de Llobregat (1.798 places). En total, l'app integrarà ben aviat més de 57.000 places.

App AMB Aparcament: objectius i funcionament

L'app es va posar en marxa ja fa més d'un any, el març del 2019, amb l'objectiu d'unificar el model d'aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona. Ara, mitjançant una única app molts usuaris de la metròpolis de Barcelona ja poden consultar i abonar les taxes corresponents dels aparcaments regulats en superfície (com les zones blaves o verdes per a no residents) a través del telèfon mòbil.

L'app presenta tres grans avantatges: el primer, un estalvi de temps, ja que no cal anar a buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic: l'usuari només paga pel temps real d'estacionament, perquè no fa un prepagament al parquímetre. I finalment, la plataforma metropolitana d'aparcament permetrà implementar amb més facilitat els descomptes a les tarifes per als vehicles ambientalment més sostenibles.

Per utilitzar el servei, l'usuari ha de descarregar-se gratuïtament l'app AMB Aparcament, disponible per a iOS i Android, i introduir-hi les dades personals, les de pagament i les del vehicle. Aquesta gestió només l'haurà de fer una vegada. Posteriorment, haurà d'escollir al mapa el tipus de plaça i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l'app mostrarà la data i l'hora d'inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d'estacionament. Durant l'estacionament, l'aplicació indicarà l'import en temps real. Quan l'usuari finalitzi l'aparcament, podrà fer el pagament i veure'n el comprovant. A més, en tot moment disposarà de l'historial d'operacions.

Galeria d'imatges

Enllaços relacionats

On

  • Marker

    Platja de Castelldefels Castelldefels

Prova: $provaURL