L'AMB redueix l'oferta de transport públic i minimitza el manteniment dels parcs i platges metropolitans

Tornar

| Tema: Parcs, Transport

A partir de demà, dimecres 1 d'abril, el Bus Metropolità rebaixarà un 9 % més el servei els dies feiners, i oferirà l'equivalent al 52 % del servei habitual d'un dia feiner. La freqüència de pas del Nitbus estarà entre els 40 i els 60 minuts, i se suspendran temporalment les línies N10, N18 i N26, amb una demanda gairebé nul·la. El manteniment dels parcs i platges metropolitans es considera un servei essencial i, per tant, està exclòs de les noves mesures del Reial decret llei 10/2020, de 29 de març.

Bus pujant cap a Can Ruti


Davant l'evolució de la COVID-19 i atesos els advertiments que estan fent les autoritats i el nou decret del govern, l'AMB, com a titular dels serveis de transport públic metropolità de la metròpolis de Barcelona, redueix de nou, a partir de demà dimecres 1 d'abril, l'oferta del Bus Metropolità i del Nitbus.

L'objectiu de l'AMB és ajustar l'oferta en aquelles línies i períodes horaris que actualment tenen menys demanda i que es preveu que en els propers dies encara en tinguin una mica menys, considerant el nou decret del govern central. Aquests darrers dies, l'afluència del servei de Bus Metropolità ha estat un 90 % inferior respecte del que és habitual, i la del Nitbus, d'un 95 % menys.

En el cas del Bus Metropolità diürn es prestarà un servei equivalent al 52 % d'un dia feiner normal. Concretament, l'AMB rebaixarà, a partir de demà dimecres, un 9 % més l'oferta d'aquest servei, que fins ara era un 60 % inferior a l'oferta habitual dels dies feiners. El cap de setmana es faran ajustos molt puntuals.

En el cas del servei del Nitbus, que actualment consta de 21 línies diferents i arriba a 18 localitats de la metròpolis de Barcelona, en general es reduirà l'oferta al 38 % a partir de la nit de dimecres a dijous i se suspendran temporalment tres línies concretes, que tenen una demanda gairebé nul·la o alternatives de transport amb altres línies. Per tant, a partir de demà dimecres, la freqüència de pas de la majoria de línies de Nitbus serà d'entre 40 i 60 minuts, depenent la línia. D'altra banda, les línies N10, N18 i N26 se suspenen temporalment. La línia N18 té com a alternatives la N16 i la N17, i la línia N26 té com a alternativa la N6.

La informació concreta dels horaris de cada línia es pot consultar a:

Horaris COVID-19
@Mobilitat_AMB

L'AMB recorda que està aplicant les mesures corresponents de desinfecció dels vehicles, amb una neteja diària amb productes específics, així com les mesures pertinents per protegir els conductors: s'ha aïllat el seu espai, s'ha inutilitzat la primera porta d'accés a l'autobús i s'ha eliminat la venda de bitllets a bord.

Mesures a l'espai públic (parcs i platges metropolitans)

Les últimes mesures aprovades pel govern espanyol, que han entrat en vigor aquest dilluns, impliquen una restricció més dràstica de les actuacions als parcs i platges metropolitans, de tal manera que l'AMB estableix els següents criteris per gestionar aquests espais públics en aquesta segona fase de l'estat d'alarma.

Xarxa de parcs metropolitans (XPM):

  • Neteja bàsica diària.
  • Inspecció diària dels parcs: seguiment del seu estat en general, i èmfasi especial en l'evolució de la vegetació com a element viu.
  • En cas de detectar una incidència sobre algun element, senyalitzar-lo, o eliminar-lo en cas de perill.
  • Pel que fa a l'enllumenat, resolució d'incidències que puguin generar sensació d'inseguretat en els espais que són eixos transitables i que la gent utilitza per anar a comprar o a la farmàcia.   
  • En el cas d'instal·lacions d'aigua, reparacions de possibles fuites
Platges metropolitanes:
  • Neteja diària, que consisteix en la recollida d'animals morts i residus perillosos.
  • Inspecció regular de totes les platges per a la detecció de possibles incidències.
  • Resolució d'incidències de risc o d'incidències greus de manteniment.
  • Gestió d'actuacions relacionades amb els temporals, com l'obertura de rieres i pluvials o l'abalisament de zones malmeses.

Prova: $provaURL