L'AMB posa en marxa la nova línia Metrobús M5, un servei d'alta freqüència que connecta els municipis de l'eix de la C-245

| Tema: Autobusos

Enllaça Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i l’intercanviador de Cornellà, amb autobusos de gran capacitat que passen cada 10 minuts els dies feiners.
Avui s’ha posat en servei el primer tram de la línia, entre Cornellà i Gavà, i el proper dilluns 15 de maig s’activarà el segon tram, entre Gavà i Castelldefels.

Metrobús M5

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa avui dimarts, 9 de maig, la nova línia de Bus Metropolità Metrobús M5, un servei d’alta freqüència de pas que connecta els municipis de l’eix de la C?245, un territori amb més de 350.000 habitants i on l’any 2022 es van fer més de 27 milions de viatges en Bus Metropolità. Concretament, la M5 enllaça Castelldefels, Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat amb l’intercanviador de Cornellà de Llobregat, on es pot fer transbordament amb altres transports públics, com el metro (L5), el tramvia i Rodalies.  

Avui dimarts, 9 de maig, s’ha posat en servei el primer tram de la línia, entre Cornellà i Gavà, i el proper dilluns 15 de maig s’activarà la segona fase, entre Gavà i Castelldefels, que completarà el recorregut.  

La freqüència de pas d’aquesta nova línia és cada 10 minuts en dies feiners. Els dissabtes, els  festius i els feiners del mes d’agost, els busos passen cada 15 minuts. 

Per poder assumir més viatgers en aquest eix estratègic metropolità, l’AMB ha incorporat nous autobusos híbrids (menys contaminants i més silenciosos) d’alta capacitat a la nova línia. Concretament, es tracta de vehicles articulats de 18 metres, que ofereixen un 30 % més de capacitat que un bus estàndard.  

A les parades on es preveu que hi hagi un elevat nombre d’usuaris, s’han instal·lat parades dobles per facilitar l’accés a dos autobusos alhora. Concretament, hi ha 47 parades dobles. A banda, a la majoria de les parades també s’han canviat les marquesines. Les noves disposen d’il·luminació durant la nit i pantalla d’informació a l’usuari amb el temps d’espera. 

La nova línia M5, que comença a l’avinguda de Màlaga de Castelldefels i acaba a la carretera d’Esplugues de Cornellà de Llobregat, circula pel nou carril bus que s’ha construït en el marc de les obres d’integració urbana de l’antiga C-245 i que permetrà una connexió més ràpida un cop finalitzada aquesta intervenció de reurbanització. Aquesta via ha estat dissenyada amb prioritat semafòrica per al transport públic, de manera que els autobusos tenen prioritat de pas i poden guanyar velocitat comercial i estalviar temps en els trajectes. 

Enllaços relacionats