L’AMB i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat presenten la nova àrea d’intercanvi del pont d’Esplugues

| Tema: Espais públics urbans

En aquestes àrees s’indiquen els mitjans de transport que la ciutadania té a l’abast a poca distància i es fomenta la intermodalitat

L’AMB preveu senyalitzar 21 noves àrees d’intercanvi a la metròpolis de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat han presentat avui, 22 de febrer, la nova àrea d’intercanvi del pont d’Esplugues, una actuació duta a terme per l’AMB en què s’han senyalitzat el conjunt d’estacions i parades que hi ha en l’entorn immediat d’aquest pont, ubicat a la carretera de Laureà Miró amb l’avinguda de Cornellà.

Amb aquesta senyalització s’informa de les opcions de transport públic disponibles i es fomenta la intermodalitat. A l’àrea d’intercanvi del pont d’Esplugues, una de les més importants del Baix Llobregat, hi conflueixen quatre parades de bus (dues a la carretera de Laureà Miró i dues a la carretera d’Esplugues), una estació de TRAM (a l’avinguda de Cornellà), una estació d’AMBici (a l’avinguda de Cornellà) i un Bicibox (a la carretera de Laureà Miró).

Entre tots aquests punts hi ha una distància entre 50 i 300 metres, que es pot recórrer, com a màxim, en sis minuts a peu. A més, amb l’arribada del metro, es preveu que aquesta àrea d’intercanvi encara guanyi més pes. L’AMB segueix facilitant, així, les opcions de transport públic i de mobilitat sostenible a la ciutadania, un dels eixos vertebradors de la ciutat metropolitana.

A l’acte hi han assistit el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Carlos Cordón, i l’alcaldessa de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz.
 
“La millora de l’experiència al transport públic és un element fonamental per seguir potenciant-ne l’ús. Amb àrees d’intercanvi com la que avui presentem, des de l’AMB fem un pas més per seguir oferint alternatives i facilitats als ciutadans de la metròpolis de Barcelona, per millorar l’accessibilitat, la seguretat i la comoditat de l’usuari al transport públic metropolità”, exposa Carlos Cordón.
 
“Esplugues continua fent passes de gegant per ser un referent en mobilitat sostenible i transport públic, i avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Aquesta nova àrea d’intercanvi del pont d’Esplugues, una de les més importants del Baix Llobregat, facilitarà la informació als ciutadans per potenciar la intermodalitat del transport i per ser més eficients i sostenibles en els desplaçaments. La futura arribada del Metro a Esplugues, que continuem reivindicant com a urgent davant la Generalitat, encara millorarà més la capacitat intermodal i de connexió del transport públic d’Esplugues”, explica Pilar Díaz.

L’actuació al pont d’Esplugues té un import de 109.000 €, que està finançat amb fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea – NextGenerationEU.
Principals característiques

Les principals característiques de la nova àrea d’intercanvi del pont d’Esplugues són:

 • Renovació de les marquesines de l’Ajuntament. S’han renovat les dues marquesines del davant de l’Ajuntament amb el nou model de l’AMB. Així, es millora la informació, l’accessibilitat i el confort (tenen suport isquiàtic). També són més sostenibles, ja que requereixen menys consum energètic i estan fetes de materials reciclables.
 • Nous vinils. Totes les parades de l’àrea d’intercanvi compten amb una nova senyalització amb vinils per la part frontal i posterior, on s’indiquen les línies que hi passen i els seus sentits. També s’hi incorpora una nova senyalització superior que indica els codis de línia.
 • Més informació per als usuaris del tramvia. S’ha incorporat un tòtem informatiu a la vorera, a l’estació de TRAM de l’avinguda de Cornellà, on s’informa de les possibilitats d’intercanvi amb les parades de bus existents a l’entorn.

 

Noves àrees d’intercanvi a la metròpolis de Barcelona

Amb l’objectiu de fomentar la intermodalitat en el transport públic, les àrees d’intercanvi indiquen els mitjans de transport que el ciutadà té a l’abast, ja siguin ferroviaris (Metro, Rodalies, FGC i TRAM), busos de gestió directa i indirecta de l’AMB o altres serveis de la Generalitat de Catalunya. També s’hi inclouen els serveis de Taxi, P+R, Bicibox i AMBici, així com altres punts d’interès com ajuntaments, CAP, mercats i centres escolars, entre d’altres.

L’actuació efectuada al pont d’Esplugues de Llobregat s’emmarca una nova línia de treball de l’AMB que preveu senyalitzar 21 noves àrees d’intercanvi. Fins ara s’han senyalitzat les àrees de Rambla Sant Just (prova pilot del 2019), Cornellà Centre, Sant Ildefons (Cornellà), Viladecans Estació, Gavà Estació, Molí Nou-Ciutat Cooperativa (Sant Boi), plaça d’Europa de l’Hospitalet, i la que avui s’ha presentat, al pont d’Esplugues.

L’AMB instal·larà progressivament 13 àrees d’intercanvi més durant el 2024, ubicades a:

 • Artigues-Sant Adrià.
 • Fondo i Santa Coloma Centre.
 • Hospital de Can Ruti (Badalona).
 • Sant Adrià-Rodalies / Trambesòs (Sant Adrià de Besòs).
 • Badalona Pompeu Fabra.
 • Hospital de Bellvitge (l’Hospitalet de Llobregat).
 • Plaça Europa (Sant Boi).
 • Castelldefels Platja-Rodalies.
 • Cerdanyola-Mercat de Fontetes.
 • Molins de Rei-Rodalies.
 • Sant Vicenç dels Horts-FGC.
 • El Prat Estació.

Aquestes actuacions, que tenen com a objectiu continuar millorant el servei de transport públic a la metròpolis de Barcelona, formen part de les mesures del Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2024 (PMMU 2019-2024). A més, l’AMB està estudiant la implementació de noves àrees d’intercanvi entre el 2025 i el 2026, especialment a la segona corona metropolitana.
 

Enllaços relacionats
On
Marker
Pont d'Esplugues Carrer de Laureà Miró, 08950, Barcelona