L’AMB assumeix el servei de bus urbà de Pallejà

| Tema: Mobilitat i transport

La nova línia PF1 connectarà els nuclis de Fontpineda i la Magina amb el centre del municipi a partir de l’1 de març

El nou servei s’inclou en el conjunt del sistema tarifari integrat, i en particular permet als usuaris viatjar amb títols integrats d’una zona entre els 36 municipis de la metròpolis de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Pallejà han presentat aquest dijous, 29 de febrer, el nou servei de bus urbà del municipi, que a partir de l’1 de març del 2024 passa a ser gestionat per l’organisme metropolità. Aquesta transmissió s’emmarca en el traspàs general dels serveis de bus dels municipis de la segona corona metropolitana cap a l’AMB, segons determina la Llei 31/2010, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’acte de presentació del nou servei ha comptat amb la presència del vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Carlos Cordón, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Pallejà, Ascensión Ratia.

“Des de l’AMB donem suport al transport públic dels municipis de la segona corona, com ara la línia de bus urbà de Pallejà. Amb les línies i millores que avui presentem, seguim potenciant el servei de Bus Metropolità, un dels grans vertebradors de la mobilitat, i donem servei a les necessitats de la ciutadania”, apunta Cordón.

"Avui comença una nova etapa del servei de bus urbà, que sens dubte millorarà la mobilitat a la nostra comunitat. La línia PF1, que connectarà el nucli urbà amb el barri de la Magina, Fontpineda i Corbera, facilitarà la vida dels residents i afavorirà l'accés a les escoles i instituts de la zona. És una gran notícia que la línia PF1 ara formi part del Bus Metropolità de l’AMB; aquesta inclusió en el sistema tarifari integrat comporta beneficis especialment per als usuaris més habituals", exposa Ratia.

Amb aquest traspàs, Pallejà esdevé el cinquè municipi de la segona corona metropolitana que s’integra dins del servei de Bus Metropolità, gestionat per l’AMB. Els altres municipis de la segona corona que ja estan integrats són Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló i el Papiol.

 

Nova línia PF1 a partir de l’1 de març

El nou servei de bus urbà de Pallejà comptarà amb les següents línies i característiques a partir de l’1 de març del 2024:

  • Nova línia PF1. Aquesta nova línia connecta els nuclis de Fontpineda i la Magina amb el centre de Pallejà, l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’altra línia de bus del municipi. Les sigles PF fan referència a la principal connexió de la línia: Pallejà – Fontpineda.
  • Més cobertura territorial. Totes les expedicions de la línia PF1 amplien el servei fins a Corbera de Llobregat, generant una nova connexió metropolitana que fins ara no existia. L’ampliació fins a Can Xorra, a Corbera de Llobregat, permet als usuaris de Pallejà i Fontpineda accedir a la resta de línies de Corbera i també a la línia e8 (exprés.cat), que arriba a Barcelona.
  • Ampliació de la cobertura horària i noves expedicions. Amb la nova línia PF1 es millora la cobertura horària de servei en tenir més expedicions, especialment els caps de setmana i festius.
  • Servei de reforç escolar PF2. La línia PF1 compta amb un reforç tots els dies lectius especialment adaptat als horaris escolars per facilitar l’accés de l’alumnat a les escoles La Garalda i l’Oreig. Aquest servei, identificat amb el nom de PF2, passa per aquestes dues escoles i és complementari al recorregut regular de la línia PF1.
  • Informació al minut en temps real. Les dues noves línies PF1 i PF2 s’inclouran a l’app AMB Mobilitat, que permet als usuaris planificar el viatge en transport públic amb la informació de transport sempre actualitzada (recorreguts, avisos, alteracions del servei i temps de pas, etc.).
  • Millores en els vehicles. Aquest nou servei comportarà una renovació dels busos, amb millores en els vehicles en servei des del primer dia i amb un vehicle nou que entrarà en servei a finals d’aquest any. Tots els autobusos estaran adaptats a les necessitats de Pallejà i amb els estàndards de qualitat i accessibilitat de la resta de municipis de l’AMB.

Amb el traspàs del servei de bus urbà de Pallejà, que serà operat per l’empresa Soler i Sauret, l’AMB passa a fer-se càrrec de la gestió i planificació del servei i dels béns adscrits, incloent-hi els vehicles i equipaments interiors.

A partir de l’1 de març, el nou servei de Bus Metropolità a Pallejà s’inclou en el sistema tarifari integrat, que en particular permet als usuaris viatjar amb títols integrats d’una zona entre els 36 municipis de la metròpolis de Barcelona. Amb els títols integrats multiviatge, a més, es poden fer desplaçaments amb altres mitjans de transport, com les línies de bus exprés.cat e8 o els trens de FGC, sense consumir un nou viatge.

A les línies urbanes de Pallejà també es podran utilitzar les targetes socials T-4, T-rosa o T-16. Els títols propis del bus urbà de Pallejà deixaran de ser vàlids a partir de l’1 de març.
 

Enllaços relacionats
On
Marker
Pallejà