El servei de parades a demanda del Nitbus arriba a Sant Joan Despí i Sant Just Desvern

L'AMB incorpora aquest servei a les línies N12 i N15 al pas per Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Ja són 11 les línies de Nitbus que integren la baixada a demanda, pensada especialment per a dones i menors

L'AMB amplia el servei de parades intermèdies a demanda del Nitbus i l'incorpora a les línies N12 i N15 al pas per Sant Joan Despí i a la línia N12 al pas per Sant Just Desvern. Amb aquesta darrera ampliació, ja són 11 les línies de Nitbus, el bus nocturn de la metròpolis de Barcelona, que disposen del servei.

Ahir al vespre, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, i l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, van participar en una demostració del servei a Sant Joan Despí. "Amb l'expansió dels serveis de bus a demanda, com és aquest cas, seguim millorant el servei de transport públic metropolità. Concretament, amb aquest servei, atenem les necessitats de col·lectius específics, com el de les dones i els menors", va explicar Poveda.

"Vivim en una zona segura, però volem incrementar la percepció de seguretat de la ciutadania. La flexibilització del servei del Nitbus, amb les parades a demanda en trams específics, facilita que aquests dos col·lectius viatgin amb més tranquil·litat i confiança i aporta aquest extra de sensació de seguretat que perseguim", va afegir Poveda.

"El servei de parada a demanda facilita a col·lectius com dones o joves que puguin baixar del bus en qualsevol punt del recorregut si ho necessiten per sentir més seguretat.  L'objectiu és que cap dona i que cap jove renunciï a moure's de nit en transport públic. Els hem d'oferir la màxima confiança i tranquil·litat en els seus viatges", va apuntar també l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García.

En el cas de Sant Joan Despí, la parada a demanda s'oferirà a la línia N15, en el tram que comprèn l'avinguda del Baix Llobregat, l'àmbit de TV3 i l'Hospital Moisés Broggi, l'avinguda de Barcelona, el carrer Major, la rambla Josep Maria Jujol, el carrer Creu d'en Muntaner i l'avinguda de la Generalitat. Al mateix municipi, a la línia N12, el servei s'oferirà en l'àmbit de Torreblanca. En el cas de Sant Just Desvern, la parada a demanda de la línia N12 s'oferirà en el tram comprès entre la carretera Reial i l'avinguda de la Indústria.

El Nitbus, el bus nocturn metropolità, i el servei de parades intermèdies

El sistema de funcionament de les parades intermèdies a demanda del Nitbus requereix avisar el conductor del lloc aproximat on es vol fer la parada (quan no sigui una parada programada en la línia nocturna), sempre dins de la ruta oficial de la línia, perquè pugui decidir el lloc més segur per aturar-se. La baixada a demanda fora de parades oficials es fa per la porta del davant, en trams urbans on el vehicle pugui parar arrambat a la vorera o sobre passos de vianants.

El servei de parades intermèdies a demanda del Nitbus va començar fa tres anys i actualment l'AMB ja disposa d'11 línies de Nitbus amb parades intermèdies a demanda. Són les següents: N1, N6, N8, N9, N12, N13, N14, N15, N17, N18 i N19. Fins ara, la que ha rebut més demandes de parada intermèdia és la línia N1, amb una mitjana d'entre 20 i 25 demandes al mes. L'AMB recorda que el servei de Nitbus arriba a 18 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb una freqüència de pas de 20 minuts. Actualment, consta de 20 línies.

Documents relacionats
Enllaços relacionats