El dispositiu especial de vialitat hivernal de les rondes està preparat davant la previsió de possibles nevades a cotes baixes

Aquesta planificació entra en joc quan protecció civil de la Generalitat posa en prealerta el pla NEUCAT i s'activarà automàticament quan la temperatura baixi dels 3 ºC a la ronda de Dalt

Llevaneus lleugeres

L'equip de Rondes AMB té el dispositiu de vialitat hivernal preparat per si cal activar-lo al llarg de les pròximes hores. Aquest protocol d'actuació consisteix en un equip format per 3 vehicles llevaneu (2 vehicles tot terreny que actuen com a llevaneus lleugers i un camió llevaneu de gran tonatge), així com 40 tones de sal que s'activaran automàticament quan la temperatura baixi dels 3 ºC a la ronda de Dalt.

Aquesta planificació entra en joc quan protecció civil de la Generalitat posa en prealerta el pla NEUCAT. En aquest moment, s'activa un equip que es prepara per mobilitzar-se en qualsevol moment i posar sal en aquestes vies de circumval·lació, que són vitals per garantir una bona mobilitat.

El Pla de vialitat hivernal s'articula conjuntament amb el Pla d'emergències per neu i gel de l'Ajuntament de Barcelona i es coordina amb la Guàrdia Urbana des del centre de control.

Aquest és el primer dispositiu de vialitat hivernal que s'articula aquest hivern. El Pla de vialitat hivernal es posa en marxa sempre que hi ha previsió de nevades i glaçades que impliquin la formació de plaques de gel a la xarxa viària.

El Servei d'Infraestructures de l'AMB explica que el dispositiu s'activa dues vegades cada any de mitjana. L'equip tècnic de manteniment continuarà molt pendent, com sempre, de les previsions meteorològiques de cara a les pròximes hores per si s'han d'activar més dispositius com aquest.

Documents relacionats
Enllaços relacionats