A punt el dispositiu especial de revetlla a les platges metropolitanes

| Tema: Platges

150 treballadors i un reforç extraordinari de maquinària garantiran la neteja de les platges a partir de les 6.30 h del matí del dia 24.
L'AMB recorda que està prohibit fer fogueres i demana als usuaris que marxin de la platja a les 6 h i que no hi vagin abans de les 9 h

Dispositiu especial revetlla a les platges metropolitanes

L’AMB, en col·laboració amb els 8 ajuntaments metropolitans del litoral, posa en marxa un dispositiu especial de neteja intensiva de les platges, que començarà a les 6.30 h del 24 de juny i s’allargarà fins a les 9.30 h.

L’objectiu d’aquest horari intensiu i concentrat és permetre la celebració de la revetlla sense restriccions horàries i alhora tenir les platges en bones condicions a primera hora del matí de l’endemà.

Aquest dispositiu especial comptarà amb:

  • 150 treballadors.
  • 3 camions compactadors: 2 camions compactadors tot terreny per fer el buidatge de papereres semisoterrades + 1 camió compactador de reforç.
  • 8 garbelladores.
  • 3 quads i 36 vehicles 4x4: quatre dels vehicles 4x4 estan dotats amb equips d’aigua a pressió, que serviran per refredar les fogueres des de primera hora, per poder-les retirar amb seguretat i rapidesa, i per netejar els equipaments i el mobiliari.
  • 15 contenidors auxiliars de 12 m3 per a la recollida manual de residus.
  • 35 contenidors de platja auxiliars.
  • 3 retroexcavadores i 2 camions tot terreny amb grua.
  • Increment de la neteja manual. En algunes platges de Montgat, la meitat nord de Badalona i alguns punts del Prat, no es podrà fer la neteja mecànica amb garbelladora a causa de l’estretor de les platges provocada per la regressió de la sorra.
  • A més, 4 persones de l’equip tècnic de l’AMB estaran distribuïdes per diferents platges per coordinar totes aquestes tasques i fer-ne el seguiment.

La neteja nocturna es completarà amb el garbellament de totes les platges i el buidatge dels contenidors. A més, es continuarà treballant intensament les 48 hores posteriors en un servei constant per acabar de retirar tots els residus, restes de fogueres i dur a terme les actuacions de manteniment que siguin necessàries.

El dispositiu serà eficaç gràcies a l’actuació fonamental de la Policia Local i el recolzament dels Mossos d’Esquadra en alguns municipis. Aquests cossos de seguretat acompanyaran el dispositiu de neteja que pentina les platges i s’encarregaran d’advertir a tothom que abandoni la sorra per garantir, alhora, un treball òptim dels efectius de neteja i la seguretat dels usuaris.

 

Prohibició de fer fogueres i crida a la responsabilitat

L’AMB recorda, amb un triple objectiu, que està prohibit fer fogueres a les platges: per minimitzar el risc d’incendis forestals, per evitar cremades i per prevenir la presència de residus perillosos, que a més contaminen la sorra de la platja.

Els usuaris de les platges hauran de fer servir els contenidors per llençar les deixalles i evitar que les platges es converteixin durant unes hores en veritables abocadors. Es recomana dipositar els residus en bosses i deixar-los al contenidor de la platja o del carrer.

A més, l’AMB recomana evitar l’ús d’envasos de vidre, ja que es poden trencar i representar un perill per als usuaris.

Enllaços relacionats