Smart City Expo World Congress 2023

| Tema: Smartcity

L'AMB projecta com serà la metròpolis del futur

Smart City Expo World Congress 2023

Aquest dimarts, 7 de novembre, ha arrencat oficialment l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), el principal esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents, organitzat per Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat.

En la seva dotzena edició, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) projecta com serà la metròpolis del futur gràcies a les solucions intel·ligents, i també exposa com diferents projectes que actualment té en marxa utilitzen les noves tecnologies.

Durant l’acte d’inauguració, el president de l’AMB, Jaume Collboni; el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat, Carlos Cordón, i el vicepresident de Polítiques Urbanístiques i Espais Naturals, Damià Calvet, han rebut a l’estand de l’AMB la comitiva institucional, formada per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en funcions, Raquel Sánchez; la consellera de Territori, Ester Capella, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, per explicar-los quins projectes metropolitans s’exposaran al públic durant els tres dies que dura l’SCEWC.

Alhora, en el marc de la fira Tomorrow.Mobility, l'AMB compta també amb un estand dedicat a les solucions intel·ligents pensades per a la mobilitat sostenible i el transport públic.

A l'estand principal de l'AMB, un dels projectes destacats que s'hi expliquen és el visor dels mapes de la proposta inicial del Pla director urbanístic metropolità (PDUM), que es va a provar fa uns mesos. A més, alguns dels projectes que s'exposen són l'enllumenat intel·ligent a l'espai públic metropolità, l'ús de cartografia marina per conèixer el fons submarí del litoral, les estratègies de gestió de la sequera amb aigua regenerada, la promoció d'habitatges socials innovadors, l'ampliació de la xarxa metropolitana pública d'electrolineres de càrrega ràpida, el servei metropolità de bicicleta pública compartida (AMBici) i el visor de polígons i àrees d'activitat econòmica del territori metropolità, entre d'altres.

Enguany, està previst que l’SCEWC reuneixi més de 1.000 expositors i representants de 800 ciutats per compartir els seus últims projectes i solucions orientades a utilitzar les noves tecnologies, com la IA, per fer l’imprescindible salt cap a ciutats més sostenibles i tenir unes smart cities encara més intel·ligents.

Per aconseguir aquest objectiu, l’SCEWC està estructurat en vuit temes principals: Tecnologies Habilitadores, Energia i Medi Ambient, Mobilitat, Governança i Economia, Vida i Inclusió, Infraestructures i Edificis, Seguretat i Protecció, i Economia Blava.

On
Marker
Fira Barcelona Gran Via Av. Joan Carles I, 64, 08908, L'Hospitalet de Llobregat
Prova: $provaURL