Cooperació amb Boston i la NVRC

| Tema: Relacions internacionals

Dos anys de bons resultats en desenvolupament urbà sostenible

Cooperació amb Boston i la NVRC

L’AMB ha finalitzat amb bons resultats la cooperació de dos anys amb la ciutat de Boston i la Northern Virginia Regional Commission (NVRC), que han significat un important intercanvi de coneixements sobre temes clau de desenvolupament urbà. L’experiència ha contribuït als esforços del territori metropolità per avançar en els seus objectius de sostenibilitat. 

Des del 2021 fins al 2023, l'AMB ha treballat activament amb Boston i la NVRC en temes relacionats amb eficiència energètica als edificis, espai públic, models d'habitatge assequible i mobilitat i transport urbans sostenibles. La cooperació ha facilitat diverses activitats, incloent-hi una visita d'estudi a Boston i a Northern Virginia i la participació en nombroses reunions tècniques destinades a compartir les millors pràctiques i idees pràctiques per a la implementació.

Aquesta cooperació de dos anys forma part del programa de Cooperació Urbana i Regional Internacional (IURC) finançat per la Unió Europea. 

 

El 2024 continua la participació

La participació de l'AMB en el programa IURC també ha implicat la interacció amb més de cinquanta ciutats d'Europa i d'Amèrica del Nord a través de diferents activitats organitzades pel programa. L'intercanvi d'experiències ha servit per enriquir diferents projectes i plans en curs a l'AMB, donant forma a iniciatives futures destinades a millorar la qualitat de vida dels residents de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Els resultats de la participació de l'AMB en el programa IURC destaquen la importància de les col·laboracions internacionals per abordar els reptes urbans i impulsar el desenvolupament urbà sostenible.

A partir del 2024, l'AMB continuarà participant en el programa IURC Amèrica del Nord, com a part de les xarxes temàtiques, compartint experiències amb altres metròpolis i mantenint-se connectada amb els esforços globals d'innovació urbana. L'AMB pretén romandre a l'avantguarda en la implementació de les millors pràctiques i idees innovadores en els seus projectes i polítiques.

 

Sobre IURC Amèrica del Nord

El programa IURC Amèrica del Nord de la Unió Europea uneix metròpolis europees amb canadenques i nord-americanes per facilitar l'intercanvi de coneixements mitjançant eines en línia i suport presencial, com ara visites d'estudi, participació en esdeveniments temàtics i de xarxes, i capacitació. El programa està finançat amb suport el estratègic de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea.

Enllaços relacionats