Tasques de neteja de la revetlla

| Tema: Platges

Durant el dispositiu posterior es van recollir 8,2 tones de residus

La platja neta després del dispositiu de neteja

El dispositiu especial coordinat entre l'AMB i els ajuntaments metropolitans per preparar i netejar les platges metropolitanes abans i després de la revetlla de Sant Joan va funcionar correctament i la celebració va transcórrer sense cap incidència greu.

Les tasques prèvies es van dur a terme segons el dispositiu habitual a les platges de Barcelona i els municipis del nord, Sant Adrià de Besòs (Fòrum), Badalona i Montgat. A les que van romandre tancades (Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat) es va fer un reforç de neteja.

Després de la celebració, concretament a les 6 h de la matinada del dia 24, es va posar en marxa el dispositiu especial per fer una neteja intensiva de les platges. Hi van treballar 100 persones i es van fer servir els mitjans, vehicles i maquinària necessaris. A més de realitzar tasques de recollida de residus també van tornar a muntar alguns elements que s'havien retirat per evitar riscos, com les xarxes de vòlei o les passeres enrotllables.

En general, la ciutadania va llençar els residus als contenidors dels accessos a les platges o al seu voltant i va respectar el mobiliari de la platja. Pel que fa a les fogueres, només se'n van comptabilitzar set, totes petites. Els residus s'han reduït de manera molt important respecte a altres anys. Mentre que l'any 2017 es van recollir 29 tones, aquest any la quantitat recollida és de 8,2 tones.

La situació pandèmica feia necessària una coordinació intensa i especial entre el Servei de Platges de l'AMB, els equips tècnics municipals i la policia local dels vuit ajuntaments metropolitans, per tal de planificar les actuacions i els dispositius. Aquesta coordinació i el civisme generalitzat que ha imperat a la majoria de les platges ha permès que la nit es desenvolupés sense incidències greus i que a les vuit del matí del dia 24 de juny totes les platges metropolitanes estiguessin netes i preparades per rebre els primers banyistes del dia.

En el context actual, s'havia fet una crida a respectar les mesures preventives que recull Protecció Civil, evitar aglomeracions en espais no controlats i activitats no organitzades i celebrar la festa en grups reduïts d'amics i familiars. També ha estat imprescindible la triple fórmula distància-mans-mascareta, amb l'objectiu d'evitar possibles contagis.

Documents relacionats
Enllaços relacionats