Menjadores per a esquirols

Menjadora per als esquirols | Creative Commons

Menjadores per a esquirols

Ficha técnica
Temas:
Parques, Playas
Estado:
En proceso
Tipo / Subtipo:
Proyectos de biodiversidad
Fecha de publicación:
Noviembre 2018
Fecha de aprobación:
Noviembre 2018
Municipio:
Begues, La Palma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet
Descripció

La pressió cinegètica sembla que està al darrere de la disminució de les poblacions d'esquirols (Sciurus vulgaris) a Catalunya. Els nous processos d'aforestació i d'afavoriment de les pinedes i, sobretot, la prohibició de caçar-los feia preveure una recuperació sobtada de les seves poblacions. Aquest fenomen no s'ha produït, motiu pel qual tot porta a pensar que hi ha causes ignotes darrere la davallada poblacional d'aquesta espècie, que està protegida per la legislació catalana, espanyola i europea. A més, gaudeix de molta acceptació social i és un element de seducció ambiental per a petits i grans.
Gràcies a l'aportació de menjar complementari a les menjadores d'esquirols fomentem que es pugui gaudir de l'observació d'esquirols als parcs metropolitans.

Objectius

  • Afavorir la població d'esquirols durant els períodes crítics, quan l'aliment és escàs.
  • Incrementar l'èxit reproductor de l'espècie.
  • Aprofitar el valor pedagògic i naturalista d'aquesta actuació estructural per donar a conèixer (comunitat educativa, entitats del lleure i del món excursionista, associacions diverses, etc.) els trets biològics essencials d'aquests mamífers.

Cómo ir
Transportes en las inmediaciones de...

Actuacions realitzades

Publicaciones relacionadas
Equipamientos relacionados
Prova: $provaURL