Eliminació de plantes invasores i exòtiques

Imatge de la platja

Eliminació de plantes invasores i exòtiques

Ficha técnica
Temas:
Biodiversidad, Platges
Estado:
En proceso
Tipo / Subtipo:
Proyectos de biodiversidad
Fecha de publicación:
Junio 2014
Municipio:
Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Viladecans
Descripció

Les espècies invasores o exòtiques són aquelles que no pertanyen a la biodiversitat natural d'una zona, i estan presents perquè han estat introduïdes per les persones amb fins productius, ornamentals, en alguns casos, accidentalment. Algunes d'aquestes espècies poden colonitzar noves àrees i en ocasions, poden competir i fins i tot desplaçar, les espècies autòctones. Els ecosistemes dunars costaners, les penyes litorals i les desembocadures dels rius són hàbitats amb alta presència d'espècies exòtiques, algunes de les quals passen a ser invasores, com l'ungla de gat (Carprobrotus edulis), i l'atzavara (Agave americana). Per tant, és necessari eliminar els principals focus de les espècies més invasores i controlar-ne la seva expansió. Aquesta tasca requereix d'un tècnic expert que faci el reconeixement a la zona i supervisi les accions necessàries per intentar eliminar l'espècie, tenint en compte que cada espècie invasora presenta uns requeriments diferents. A més, es fa un seguiment periòdic i una diagnosi per valorar l'estat de l'espècie invasora en qüestió. És rellevant també, implicar a la població en aquest afer.

Objectius

  • Eliminar els principals sectors amb plantes exòtiques i/o invasores.
  • Dificultar l'establiment i propagació futura de les espècies exòtiques i/o invasores.
  • Difondre la motivació de l'actuació entre els usuaris dels espais i involucrar la ciutadania en la lluita contra les espècies invasores
  • Implicar el sector privat en les accions contra les espècies invasores i, de retruc, a favor dels ecosistemes naturals. 

Actuacions realitzades

Publicaciones relacionadas
Prova: $provaURL