Torre d’intervenció i vigilància TIV-AMB

Aquest nou model de torre de vigilància dissenyat per l'AMB s'ha començat a instal·lar durant l'estiu 2018, i l'objectiu de l'AMB és anar implantant progressivament aquestes torres a tots municipis metropolitans, d'acord amb els ajuntaments. Estaran complementades per les cadires de vigilància, de manera que cap tram de platja quedi sense supervisió i que la seguretat quedi garantida.

Foto: Adrià Goula
Ficha técnica
 • Fecha del proyecto:
  Enero 2017
  Data inicio de la obra:
  --
  Data fin de la obra:
  --
  Fecha de ejecución:
  Enero 2018
  Municipio:
  Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Viladecans
  Superficie:

  7 m2

  Coste:
  49.888 €
 • Dirección de proyecto:
  Moisés Martínez-Lapeña, Carles Español (AMB)
  Colaboradores:
  EQUIP EXTERN: BBG Estructures, Eprototips
  Contratista:
  Olprim
Financiación

AMB
 

Descripción

L'element principal de la torre és la cabina, un espai cilíndric de 160 cm de diàmetre, obert al mar i a la zona de bany, que es pot tancar amb panells mòbils transparents per protegir els socorristes de les inclemències del temps sense perdre la visibilitat de la zona de bany. A l'interior, els materials del paviment i els seients són drenants per evitar acumulacions d'aigua o sorra. La coberta de la torre de vigilància té dues parts diferenciades: la coberta de la cabina, impermeable i amb aïllament tèrmic, i la part de visera, permeable, que protegeix els socorristes del sol durant la part central del dia. A la part superior hi ha un pal on es col·loca una bandera que indica l'estat del servei.

L'estructura de la TIV_AMB és d'acer i està ancorada sobre un únic punt. Això permet retirar-la més fàcilment en cas de fort temporal o en el moment en què la torre s'ha de desmuntar i traslladar per guardar-la en un magatzem fins a la següent temporada de bany. La TIV_AMB té una altura que la fa més propera als banyistes que el model de fusta anterior i ofereix una protecció més completa als socorristes. Un excel·lent exemple de l'evolució del mobiliari de vigilància de les platges.

Dónde