Biblioteca Ca l'Altisent

Aquest edifici de principis del segle XX, que s’utilitzava com a segona residència, s’està rehabilitant per reconvertir-se en una biblioteca municipal. A més, s’ha ampliat amb un nou volum en planta baixa, ubicat entre l’edifici i el mur de contenció, que redueix l’impacte visual sobre l’edificació existent.

Vista general exterior de l'equipament
Foto: Adrià Goula
Ficha técnica
  • Fecha del proyecto:
    Marzo 2018
    Data inicio de la obra:
    --
    Data fin de la obra:
    --
    Fecha de ejecución:
    Octubre 2022
    Municipio:
    Sant Climent de Llobregat
    Superficie:

    893 m2

    Coste:
    1.534.850 €
  • Dirección de proyecto:
    Ramiro Chiriotti, Màrius Quintana (Col·lectiu Brusi)
    Dirección de obra:
    Ramiro Chiriotti, Màrius Quintana (Col·lectiu Brusi)
    Colaboradores:
    EQUIP EXTERN: Bernúz Fernández Arquitectes, Oriol Vidal Ingenieria, Àngela Vidal Gardella
    Contratista:
    Rehacsa
Financiación

l'AMB

Ajuntament de Sant Climent de Llobregat 

UE-FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional)

Descripción

El projecte conserva el volum principal de l’edificació de principis del segle XX, de poc valor patrimonial però sí sentimental i de referència per a Sant Climent. La proposta allibera l’edificació dels cossos annexos existents per tal de conservar l’essència de l’edifici: un cos principal compost de planta baixa amb arcades en façana, planta pis i una torre que fa que l’edifici s’identifiqui des de la distància.

La proposta revalora la construcció existent i mostra les diferents fases de construcció, decapant el revestiment exterior i fent aparèixer les textures de les tècniques constructives emprades en les diferents fases i ampliacions. Sobre la façana, on s’hi percep maçoneria de pedra, fang i obra ceràmica, es duu a terme un tractament de pintura homogeni que dona unitat al conjunt i integra tots els elements constructius i decoratius originals: motllures, cornises, cantoneres i baranes.
La biblioteca distribueix els diferents espai a la planta baixa i planta primera. El sòcol envidrat d’una sola planta abraça l’edificació i s’embolcalla amb una façana de lames ceràmiques que transmeten neutralitat i serenor envers l’arquitectura existent.

Dónde