Playas de Sant Adrià de Besòs

La puesta en funcionamiento de la depuradora del Besòs representó un giro radical en el estado de las playas de Sant Adrià, tanto por la mejora de la calidad del agua como por la eliminación de los malos olores. Actualmente, tanto las playas como su entorno inmediato representan una oferta de espacio público de gran calidad.

Estat de la platja

 • Bandera
  Bandera: Desconegut
  Desconegut
 • Estado del mar
  Estat del mar: Desconegut
  Desconegut
 • Calidad del agua
  Qualitat de l'aigua: Sense servei
  Sense servei
 • Medusas
  Desconegut
Font de les dades

Fuentes: Ayuntamiento de Sant Adrià de Besòs; Servicio Meteorológico de Cataluña.

Imatge de la platja
© María José Reyes

Situada en el sur de la desembocadura del río Besòs y de su parque fluvial, frente al parque de La Pau y de la nueva central térmica, esta playa se recuperó a raíz de la transformación urbana de la zona del Fórum y se caracteriza por su tranquilidad.

Longitud: 450

Superficie: 38.617,11m2

 

Equipamientos
Balizamiento de zona de baño Korfbal Señalización informativa
Aparcabicicletas Papeleras Torres y sillas de vigilancia
Bancos Pasarelas Redes de voleibol
Duchas y lavapiés Pasarelas de acceso adaptado  

 

 

Servicios
Acompañamiento al baño
Salvamento y socorrismo


Ayuntamiento de Sant Adrià de Besòs

 

 

 

© María José Reyes

 

 

Localización
¿Cómo ir?
Transportes en las inmediaciones de...
Publicaciones relacionadas
Puntos de interés relacionados
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Jugatecambiental
  Descripció:
  La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través del joc i l'activitat. A més a més, hi trobarem un punt d'informació del parc i el seu entorn, un espai de joc lliure i en cada sessió s'hi duu a terme una activitat dirigida amb continguts relacionats amb el parc i la sostenibilitat.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Vistas panorámicas
  Descripció:
  El Port Fòrum Sant Adrià és un port marítim de caràcter esportiu situat al Parc del Fòrum, construït amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures del 2004. Gràcies a la seva arquitectura i ubicació aconsegueix comptabilitzar diverses funcions industrials imprescindibles per al desenvolupament social del seu entorn. La placa fotovoltaica és un dels signes d'identitat del port, mentre que part del seus murs contenen la planta depuradora d'aigua del Besòs. Des del port, es visualitza la planta de valorització elèctrica de cicle combinat i les xemeneies de Sant Adrià. Just davant hi trobem la platja del Fòrum i el parc de la Pau.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interés histórico
  Descripció:
  L'actual central tèrmica del Besòs se situa al costat de les instal·lacions que ocupava una antiga central tèrmica de cicle convencional, construïda el 1970 i desmuntada el 2007. La nova planta de cicle combinat està formada per tres grups de 350 MW cadascun que poden ser alimentats amb gas natural o fuel. Les tres xemeneies, de 90 metres, es troben just a sobre de les calderes, també de 90 metres, i per tant assoleixen una alçada total d'uns 180 metres. Segons ha aprovat l'Ajuntament properament seran declarades bé cultural d'interès local.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interés ambiental
  Descripció:
  La desembocadura del Besòs és un espai sotmès a una alta pressió humana però amb un valor ecològic molt important. És una zona estratègica per a l'avifauna durant l'època migratòria, sobretot per als passeriformes i per a tot un seguit d'espècies aquàtiques. S'hi han observat més de 200 espècies d'ocells, tant en aturades a l'indret, com en migració activa o alimentant-se al front litoral. La vegetació de ribera, les plantes dunars i els parcs urbans de l'entorn proporcionen un lloc de refugi, nidificació i aliment per a moltes espècies d'ocells i altres animals.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interés ambiental
  Descripció:
  La primavera del 2014 i davant del potencial que podia tenir l'espai format per la barra de sorra, petit espai deltaic, aportada pel Besòs a la seva desembocadura, es va decidir posar en valor aquest punt. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va crear un tancat per delimitar aquesta barra de sorra i evitar que fos trepitjada i es va preservar aquesta zona per a la nidificació, el descans i l'alimentació d'aus, com el corriol petit (Charadrius dubius). Amb aquest objectiu es fa una neteja manual de residus antròpics però es mantenen els d'origen natural. Periòdicament s'hi fan activitats participatives, com plantacions populars, que a més de millorar ecològicament la desembocadura, serveixen per conscienciar la ciutadania de la importància d'aquests espais.
Proyectos relacionados