Parque del estanque de la Murtra

Gavà, Viladecans
Montse Garcia

Se trata de una zona húmeda ubicada entre los municipios de Gavà y Viladecans. Por la parte sur limita con la autovía de Castelldefels (C-31) y en su extremo sureste se encuentra la estación depuradora de aguas residuales.

Superficie: 13.200,18 m2

Dirección: Autovia C-31, km 186.9 Gavà, Viladecans

Previsión meteorológica

Hoy 22 - enero
 • Máx.
  11ºC
  Mín.
  2ºC
 • Por la mañana
  Temps 1
 • Por la tarde
  Temps sol
Mañana 23 - enero
 • Máx.
  12ºC
  Mín.
  2ºC
 • Por la mañana
  Temps: sol
 • Por la tarde
  Temps sol

Localización

¿Cómo ir?
Transportes en las inmediaciones de...
Puntos de interés relacionados
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interés ambiental
  Descripció:
  Aquesta antiga llacuna mostra avui l'aspecte d'una riera canalitzada entre conreus. És un dels espais naturals menys coneguts del delta del Llobregat i una de les zones humides més castigades, a causa de la proximitat d'infraestructures i de l'alteració dels fluxos hídrics. L'ús d'aquesta riera com a via de desguàs dels canals de reg de Gavà i Viladecans està documentat des de l'Edat Mitjana. Avui dia, una sèrie de comportes en regulen el nivell de l'aigua i l'aïllen del mar.

  És fàcil observar-hi tortugues i, tot i que la vegetació de l'espai es redueix a una estreta franja de canyars, la Murtra és refugi d'espècies d'ocells tant hivernants com nidificants. Amb una mica de sort i paciència, es pot observar, camuflat entre les canyes, un ocell d'uns 35 cm: el martinet menut (Ixobrychus minutus); o bé un ocell més petit que probablement llueix els colors més vistosos del Delta: el blauet (Alcedo atthis). A la superfície de l'aigua s'hi poden veure algunes espècies d'anàtids, com el morell cap-roig (Aythya ferina).

  La zona humida de la Murtra s'inclou al Pla d'espais d'interès natural de Catalunya (PEIN) i és zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) des del 2006.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interés ambiental
  Descripció:
  Durant la restauració de l'estany de la Murtra s'han construït aquests miradors, des d'on es poden observar cabussets, ànecs o fotges, entre altres espècies típiques de l'entorn del delta del Llobregat.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Lago o estanque
  Descripció:
  La llacuna de la Murtra (22 ha) és un dels aiguamolls més antics del delta del Llobregat. A partir de mitjan s. XX es va començar a malmetre i els marges de la llacuna van quedar contaminats. El projecte de recuperació ha restaurat l'espai amb plantes autòctones de ribera (com el canyís, el jonc i el lliri groc), àlbers, freixes de fulla petita, salzes i pollancres i la introducció de nous hàbitats, com les illes flotants i les platges de llims, on s'alimenten diversos tipus d'aus típiques del delta del Llobregat.
Proyectos abiertos relacionados
 • Prat florit al parc dels Pinetons
  Municipio:
  Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat, Viladecans
  Temas:
  Biodiversidad, Parcs, Platges
  Estado:
  En proceso
 • Municipio:
  Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Viladecans
  Temas:
  Biodiversidad, Parcs, Platges
  Estado:
  En proceso
Prova: $provaURL