Restauració dels murs del parc de l'Ermita

Volver

| Tema: Parcs

S'han recuperat amb la tècnica de la pedra seca

Imatge d'un dels murs on s'han fet treballs de restauració


Durant el passat mes d'octubre s'han recuperat els murs de pedra seca del parc de l'Ermita. Per tal de preservar-ne l'aspecte original, s'ha utilitzat la tècnica constructiva de la pedra seca, que consisteix a utilitzar només pedres, travant-les de manera que unes trepitgen les altres.

L'AMB aposta per mantenir aquest tipus d'elements patrimonials històrics. Representen un valor molt important d'identitat i arrelament al territori i són inclosos dins del Pla de millora de la biodiversitat de la xarxa de parcs metropolitans. Els murs de pedra seca són refugi de molts rèptils i alguns mamífers, són espais de cria d'algunes espècies d'ocells, ajuden a la mobilitat d'espècies i faciliten els corredors biològics. Són punts d'hibernació, i esdevenen hàbitats de líquens, molses o petites falgueres.

La funció inicial d'aquests murs era limitar el terreny en forma de feixes de conreu per facilitar les pràctiques agrícoles i ramaderes d'aquell moment. La tècnica de construcció es va millorar amb el pas del temps i fins i tot existien professionals especialitzats en la pedra seca. Amb l'arribada de l'època industrial, es van abandonar les pràctiques agrícoles i els murs van deixar de ser necessaris. 

Galería de imágenes

Enlaces relacionados

Equipamientos relacionados

Prova: $provaURL