Mapa guia de Collserola

| Tema: Naturaleza, Parques

El nou mapa recull l'extensa xarxa de camins per descobrir d'aquest parc natural

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha presentat un nou mapa guia sobre el Parc Natural. El mapa incorpora tota la informació necessària per a la descoberta de l'extensa xarxa de camins del parc, amb itineraris senyalitzats, àrees de lleure, miradors, etc. També es pot consultar la normativa i les pràctiques recomanades durant la visita.

Aquesta nova publicació té un doble objectiu: d'una banda, descriure la xarxa de camins disponibles per a les activitats d'ús públic al Parc Natural i els equipaments i serveis per a la visita, i, de l'altra, realçar els beneficis que ens aporta aquest espai natural protegit i explicar quines són les bones pràctiques que cal seguir-hi durant la visita. 

El nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d'ús públic que preveu el nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis del 2021. Aquest pla té l'objectiu d'ordenar l'ús del parc, que es concentra en els espais menys sensibles i, per tant, es compatibilitza amb la conservació de l'espai.

Al mapa s'hi troba informació sobre la xarxa de pistes, camins i corriols, de vora 400 km, que permeten descobrir el patrimoni natural i cultural d'aquest espai natural protegit. Promou l'accés al parc des dels nou municipis del seu voltant i hi prioritza l'accés amb transport públic. Es complementa, a més, amb el recull d'equipaments i serveis disponibles per a la visita.

La part interior vol servir per destacar els beneficis ambientals d'aquest parc natural, recollits amb una il·lustració infogràfica. S'acompanya del recull de normatives i bones pràctiques durant la visita. 

Està disponible en format paper als centres del Parc i també en línia.

Consultar o descarregar el mapa guia

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Parc Natura de la Serra de Collserola