Inauguració del 16è cicle d'activitats

| Tema: Educación ambiental, Parques, Playas, Ríos

Presentació del programa d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans

Activitat al parc de Bellvitge

Més de 1.000 persones de totes les edats van assistir, diumenge 23 de gener, a l'acte d'inauguració del 16è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans al Museu de Ciències Naturals, que organitza, juntament amb l'AMB, aquesta programació d'activitats gratuïtes.

El Museu també va organitzar una jornada de portes obertes en què van participar més de 800 persones. Durant tot el dia es podien visitar les exposicions "Planeta Vida" i "Bebès animals", així com el Niu de ciència. Alhora, es van oferir tres passis amb un aforament de 200 persones de l'espectacle infantil Històries del bosc d'Animalia, una recreació visual dels campaments de naturalistes que estudien el comportament dels animals a partir del teatre físic i gestual. 

El nou cicle d'activitats inclou prop de 70 propostes i tindrà lloc tots els cap de setmana fins al novembre del 2022. Com sempre, són activitats adreçades a públic de totes les edats, que volen conscienciar sobre els valors dels parcs, les platges i els rius i acostar les famílies a aquests espais naturals de la metròpolis de Barcelona a través de la pedagogia i la sensibilització.

Novetats i activitats consolidades

Enguany destaquen tres noves activitats: "L'atrapasons" al Jardí Botànic de Barcelona, una aproximació a la natura a través de l'oïda, el cicle d'observacions de la diversitat florística dels prats florits dels parcs metropolitans, que servirà per destacar la importància d'aquests espais com a reservori de biodiversitat, i, finalment, "El refugi climàtic de la Dra. Shiva", que parla sobre els refugis climàtics dels parcs metropolitans. 

D'altra banda, es repeteixen activitats ja consolidades, com la celebració del dia de la Murtra, "Tastem i collim cireres" al parc de Can Lluc o les observacions i anellaments d'ocells dels parcs metropolitans.

Dins el nou cicle també trobem propostes relacionades amb el Pla de millora de la biodiversitat, com la construcció i el seguiment de caixes niu, i alguna de relacionada amb la tinença responsable d'animals domèstics, com l'activitat "Uns amics ben animals". També hi són presents activitats d'altres programes
metropolitans com el Compartim un Futur (Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat), les Jugatecambientals, el Reparat Millor que Nou o Barcelona, Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021.

Bioblitz Metropolità i Acció Platges Met

La programació també inclou la celebració de diades especials que tenen una repercussió més global a l'àrea metropolitana de Barcelona, com ara la celebració del Dia de les Papallones i el Bioblitz Metropolità, activitats per descobrir la biodiversitat dels parcs i les platges i que se celebren de manera simultània en més de 40 parcs i platges metropolitans, o l'Acció Platges Met, que es porta a terme en tots els municipis del litoral metropolità i proposa accions o activitats que expliquen els reptes que s'afronten en la gestió d'aquests entorns, com ara plantacions populars en els espais dunars o la detecció de microplàstics a la sorra. 

Totes les activitats són gratuïtes i segueixen els protocols sanitaris vigents en cada moment. L'aforament és limitat i és per això que cal inscriure's prèviament a través del telèfon o el correu electrònic del Servei d'Informació i Reserves del Museu de Ciències Naturals: 932 56 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) i activitatsmetropolitanes@bcn.cat. La inscripció s'obre 10 dies hàbils abans de l'inici de cada activitat.

A més del suport del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, la programació compta amb la col·laboració de 31 ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona i d'institucions que aporten la seva expertesa a les activitats que s'hi organitzen, com el Laboratori de la Platja de l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut Català d'Ornitologia, el Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) o el Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Publicaciones relacionadas
Dónde
Marker
Museu de Ciències Naturals de Barcelona Plaça Leonardo da Vinci, 4, 08019, Barcelona