Desconfinament als parcs

Volver

| Tema: Biodiversidad, Parques, Seguridad pública

Augmenten notablement les visites als parcs metropolitans per fer esport o passejar

Vegetació a la vora del camí d'un parc


En els darrers dies, les visites dels usuaris als parcs metropolitans han augmentat notablement. Aquest increment es deu al fet que són espais que ofereixen un entorn saludable ideal per fer exercici, passejar o passar una bona estona amb els nens, ara que es pot sortir en les franges horàries establertes per l'estat d'alarma derivat de la COVID-19.

A la metròpolis de Barcelona els parcs prenen una especial rellevància per la gran densitat del teixit urbà. Segons l'estudi d'accessibilitat a la xarxa de parcs metropolitans del febrer de 2019, més d'un milió de persones tenen un parc a menys de 15 minuts a peu, cosa que les apropa a entorns de natura en municipis majoritàriament urbans.

És per això que la gestió que se'n fa segueix sempre directrius relacionades amb la sostenibilitat i el foment de la biodiversitat, però també la salut i la seguretat, en especial en aquests moments en què ha incrementat la presència d'usuaris. Un bon exemple en són les segues diferenciades que s'hi porten a terme aquests dies i que es fan només en els punts on són estrictament necessàries: al voltant dels elements de mobiliari o als marges de camins estrets per tal d'eixamplar-los i facilitar que les persones puguin passar i alhora mantenir les distàncies de seguretat. 

Galería de imágenes

Publicaciones relacionadas

Prova: $provaURL