"Passatges" ja té guanyadors

| Tema: Urbanismo

Es fan públics els noms de les persones o els equips guanyadors d'aquest concurs d'idees

Tècnics de l'AMB i dels ajuntaments durant la trobada
Tècnics de l'AMB i dels ajuntaments durant la trobada | Premsa AMB
Avui s'han revelat quins són els projectes guanyadors del concurs d'idees "Passatges Metropolitans", organitzat per l'AMB. Aquest concurs és l'aplicació local (en aquest cas metropolitana) del programa "Passages", que organitza l'Institute pour la Ville en Mouvement (IVM).

Els projectes guanyadors, a més de poder consultar-los en el web, des del dia 15 d'abril es mostraran a l'exposició "Passatges metropolitans", a L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), que exposarà les propostes guardonades per a cadascun dels àmbits, i culminarà el 21 d'abril amb l'acte oficial de lliurament de premis als guanyadors, a a l'ETSAB.

Premis i mencions
  • Emplaçament 1A (Badalona): Els tres projectes que han aconseguit mencions són "ARQUA", "Paisatge Infraestructural" i "Unbreaking Badalona". Els tres projectes han presentat idees innovadores, com un sistema modular que conté diverses activitats, un parc capaç de passar per sota l'autopista, propostes de recurreguts i connectivitat entre parcs etc.
  • Emplaçament 1B (Montcada i Reixac): Els projectes premiats, "BY-pass" i "Espai continium, espai diversum", exploren diverses formes innovadores d'apropiar-se de l'espai públic de manera flexible i econòmicament viable, i proposen solucions com ara recuperar els camins històrics del territori, o donar valor espais que actualment estan en desús a partir de petites actuacions en l'espai públic, mobiliari, enllumenat, etc.
  • Emplaçament 2C (Cerdanyola del Vallès i Ripollet): El projecte guanyador d'aquest àmbit, "cB45pt",  que proposa recuperar la relació entre el riu Ripoll i els dos municipis, per aquest motiu proposa la construcció de diverses passeres, així com de diversos espais amb la denominació de parc fluvial. El jurat també ha atorgat mencions especials a dos projectes dirigits a aquest àmbit: "1,2,3" i "Decajón".
  • Emplaçament 2D (Rubí): El projecte guanyador d'aquesta convocatòria ha estat l'anomenat "Anell Verd". Aquest reconeix i protegeix els valors ambientals de l'Estany dels Alous i identifica un itinerari interurbà  de lleure entre Sant Cugat i Rubí.
  • Emplaçament 3E (Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei): Aquesta convocatòria ha tingut "Passatge a la identitat" com a projecte premiat. Aquest ha aportat idees que passen per alleugerir el trànsit a les carreteres N-II i N-340, convertint-les en vies amables per al vianant. També busquen donar un nou valor a l'eix del Llobregat i al Parc Agrari del Llobregat amb nous itineraris fins al Delta. Els projectes "Filar Prim", "Forum Km.0", i "Reciclar el paisaje tecnocrático" han obtingut mencions en aquesta convocatòria.
  • Emplaçament 3F (L'Hospitalet de Llobregat): El projecte guanyador, "Les vides del pont", es recolza precisament en la revitalització dels ponts existents perquè serveixin com connectors i equipaments entre els barris hospitalencs de Bellvitge i Gornal, aprofitant la transformació positiva que aquets dos espais han experimentat en els últims anys.El jurat també ha atorgat, en aquest àmbit, dues mencions als projectes "On tot pot passar" i "Vincle".
Els projectes que han resultat guanyadors han rebut cadascun un premi de 3.000€ en metàl·lic.

Documentos relacionados