Adjudicats els carrils Bus i Bici de la C-245

| Tema: Movilidad sostenible

L'obra comportarà una inversió estimada en 20 milions d'euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat per 531.000 euros, d'acord amb l'AMB, la redacció del projecte constructiu d'integració urbana i millora de la mobilitat de la C-245, al Baix Llobregat. L'empresa guanyadora del concurs ha estat Bac Engineering Consultancy Group, SL & de SOLA GORI Serveis de Arquitectura i Urbanisme, SL & TECMOSIENA, AIE (UTE).

L'actuació, que millorarà la integració urbana d'aquesta via, consisteix en la construcció d'un carril bus i un carril bici en el traçat de la C-245 que unirà cinc municipis: Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels, on viuen, en total, més de 350.000 persones.

L'obra té una inversió estimada en 20 milions d'euros, que finançaran a parts iguals la Generalitat i el món local, liderat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El termini de redacció del projecte és de 9 mesos de manera que la previsió és que les obres es puguin licitar l'any que ve.

"Amb aquesta adjudicació, que celebrem des de l'AMB, estem molt més a prop de millorar el transport públic i la qualitat de vida dels ciutadans que viuen o treballen en aquest eix. A banda, la implementació del carril bici aportarà seguretat i farà augmentar el trànsit en bicicleta", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. 

Documentos relacionados