Obertura electrònica de contenidors

| Tema: Residuos

Visita metropolitana a Pamplona per conèixer la seva experiència

Jornada de treball de la visita

L'AMB i 9 ajuntaments metropolitans juntament amb l'Agència de Residus de Catalunya han visitat, el 5 de febrer, la Mancomunitat de la Comarca de Pamplona (MPC). La visita tenia per objecte conèixer el sistema d'obertura electrònica dels contenidors de matèria orgànica i resta que la MPC va començar a implantar el setembre de 2021.

Els representants metropolitans van rebre informació dels tècnics de la Mancomunitat sobre aquest sistema, les raons que van portar a la seva elecció, la zonificació de la comarca plantejada per a la implantació del nou sistema d'obertura, la comunicació i el paper que juguen els punts verds en el conjunt del sistema de recollida.

En la jornada de treball també es va tractar el sistema de licitació, instal·lació i manteniment, el pla d'implantació, incidències tècniques i solucions, així com aspectes relacionats amb la protecció de dades.

Els 9 municipis que van participar en la jornada de treball van ser Barcelona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gavà, Pallejà, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí y Viladecans.