Separes el residu orgànic?

| Tema: Residuos

Participa a l'enquesta del projecte WaysTUP! sobre bioresidus i bioeconomia

Residus orgànics

El projecte WaysTUP! que se centra en els bioresidus (residus orgànics) i la bioeconomia ha obert una enquesta pública per conèixer quins són els hàbits de la ciutadania en el moment de separar els residus orgànics. Els separeu? A quin contenidor els llenceu?

Per tal d'entendre millor la percepció i els hàbits respecte als bioresidus i la bioeconomia dels ciutadans de Barcelona, s'està fent aquesta enquesta en línia que es respon en uns 10 minuts.

Participeu-hi i compartiu l'enquesta

Es considera un bioresidu un residu biodegradable (en general menjar i restes vegetals) provinents de llars i establiment. El tractament inapropiat dels bioresidus comporta la generació de gasos amb efecte d'hivernacle, malbaratament alimentari i un consum innecessari de recursos naturals que acaba, al seu torn, revertint negativament sobre l'economia.

Si aprofitem els bioresidus podem fer bioproductes, no només compost sinó també productes químics, biocarbó (carbó vegetal que s'aplica a sòl cultivable per millorar-ne les propietats), bioetanol (com a biocombustible), bioplàstics i larves de mosques (font de nutrients per alimentar aviram).

La generació d'aquests productes és l'objectiu de WaysTUP!, un projecte H2020 amb finançament de la Comissió Europea.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Proyectos de cooperación relacionados
  • Value waste
    Zona de actuación:
    Europa
    Tema:
    Ciclo de los residuos
    Estado:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)